Shoot 'Em Up

Bár nem ma láttam a filmet, mégsem mehetek el mellette szó nélkül. Olyan jóra sikeredett, hogy csak ámuldoztam, hogy ilyen is létezik. Az elkövetkezendő akciófilmeknek nagyon magasra tette a lécet. Bár mostanában ez a műfaj, ami tényleg csak akció 0 történettel és kevés rizsával, mint amilyen az eredeti Die Hard volt, nagyon kevés van. Nagy bánatomra. Nem csak én nyilatkozom így erről a filmről sg.hu-nál is hasonló véleményen vannak.

A történetről már szinte felesleges is szót ejteni, mert egyáltalán nem ez a lényeg. Azért mégis leírom röviden: Mr. Smith (Clive Owen) egy csöves, akiről nem tudunk semmit, csak azt hogy igen jól bánik a pisztollyal. Tengeti napjait, mikor egy terhes nő szalad el előtte akit fegyveresek üldöznek. Megpróbálja megvédeni, de nem sikerül, viszont az újszülöttet igen. Innen kezdődnek a bonyodalmak, mert igazából kicsire vadásztak. Megpróbálja megvédeni ebben lesz segítségére egy prostituált (Monica Bellucci).

A film tényleg csak az akcióról és a végeláthatatlan lövöldözésről szól, de ez benne a jó. A készítők egy percig sem vették komolyan magukat, így a film irónikus, már-már a műfaj kifigurázása. A színészek a helyükön vannak, mindenki teszi a dolgát, nyomják a poénokat végig a film folyamán. Clive Owen tényleg jó, de már bizonyított Az ember gyermeke című filmben. A készítőknek ötletekből sem volt hiány, így jobbnál jobb jelenetek követik egymást. Kedvencem a lépcsőházban elkövetett kisebb mészárlás, a másik és talán egyben a legötletesebb is az ejtőernyős jelenet.

Kár is tovább vesztegetni a szót. A film 86 perc, de ebből még lejön a stáblista, szóval alig marad 80. A műfaj kedvelőink kötelező darab, de mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti az üldözést, lövöldözést és nem riad vissza pár hullától.

Előzetes


Értékelés:

 

Nálam bizony 10/10, mert egyrész már rég szórakoztam ilyen jól másrészt pedig tényleg jól összerakták, minden a helyén van.

süti beállítások módosítása