Pár szóban vol 9.

Megint 17 (17 Again)

Akármennyire is le szeretném húzni ezt a filmet – nem lehet. Akármennyire is utálom Efront a feszülős gatyájával és félrenyalt hajával együtt – el kell ismerni, hogy nem játszott rosszul. Sőt néha-néha már azt éreztem, hogy van valamennyi tehetség a srácban, és ha egyszer sikerül maga mögött hagynia a nyálas képű karakterét, még lehet belőle színész.

Bármennyire is giccsbe hajlóak a jelenetek és már néha emberiség ellenes véteknek érezzük azt a nyálzuhatagot, amit ránk öntenek, mégis élvezhető a film. Tudunk mosolyogni az esetlen karaktereken, Efronon, ahogy keresi helyét és próbálja újraegyesíteni családját. Sőt még Thomas Lennon (Ned) geek bénázása sem olyan ciki, mint elsőre tűnik.

A forgatókönyv harmatgyenge, de nem várhatunk mást. Sablonos, nincsenek benne új ötletek (vagy ötletek egyáltalán), és így bizony lehúzza a filmet rendesen. Egy rendes, jobban megírt forgatókönyvvel nagyobb potenciál lehetett volna a filmben. Így bizony csak egy közepes. Egy fullasztóan meleg nyárestére jó egyszer, de ennél egy csöppet sem jelentősebb alkotás.

17 Again
színes amerikai vígjáték, 102 perc, 2009
r: Burr Steers

Nick and Norah's Infinite Playlist

Minap kerestem valami kellemes esti szórakozást, turkáltam a lemezeim között, már épp választottam volna, amikor megakadt a szemem Nick és Norah egyestés kalandján. Ha már úgy is esik, meg hideg is van, akkor legalább a film legyen feelgood. Ennek teljesen megfelel a Nick and Norah's Infinite Playlist.

Cera megint a feszülősgatyás nerd szerepben, de ezt olyan jól tudja hozni, hogy igazából nem bánjuk. Partnere Kat Dennings. És hát nem tudom. Játékával nem volt gond, viszont számomra valahogy olyan furcsa arca van, egy fekete ruhában tökéletesen beleillene az Addams Family-be. A gonosz boszorka szerepe Alexis Dzienanak jutott, és talán nem véletlen. Annyira kattant nőszemélynek néz ki, hogy csak ilyen szerepekben tudom elképzelni (az Entourage-ban is pont ilyen nekivaló szerepet kapott :)).

Már csak a címe miatt is kénytelen jó soundtracket szállítani, és ezt meg is teszi. Néha indie, néha populárisabb, de mindig jó aláfestést ad a jeleneteknek.

Könnyed romantikus történet jól csomagolva. Pont egy ilyen fázós, esős estére való. Megvan az indie hangulat, meg kicsit tinifilm is, és nagy szerencsénkre még morális tanításoktól is mentes, így nem kell tartanunk az arcba mászó okítástól.

Nick and Norah's Infinite Playlist
színes amerikai vígjáték, 90 perc, 2008
r: Peter Sollett

süti beállítások módosítása