Szörny Rt. (Monsters, Inc)

Már lassan 10 éve, hogy egy nagy kék szörny szórakoztat minket. Ez idő alatt megnéztük és újranéztük ezt a kedves mesét néhányszor. Ez még egy olyan Pixar mese, ami úgy tudja szórakoztatni a nagyokat és kicsiket, hogy nem kell fingós-böfögős poénokhoz nyúlnia, de még kulturális utalásokkal sem kell bűvészkednie. Az ötletes történet, és a szerethető karakterek bőven elég okot nyújtanak a szórakozásra.

Szörny Rt.

A szörnyek világa kellően morbid, de közben végletekig naiv. És talán ez az a párosítás, ami kellően kiegyensúlyozza egymást. Nem leng ki egyik véglet felé sem annyira, hogy a másikat elnyomja. A történetet és ezt a képzelt világot erő hatások összessége valahol középen tartja ezt a mesét. Félelmetes, de szerethető, és közben még vicces is. Az összetevők briliáns elegye a film.

Talán nem a legkarácsonyibb, viszont egy messzemenőkig családi film, ami nagyon sok polcon ott figyel. Érdemes hát elővenni és együtt izgulni a kislány sorsán Mike Wazowski és Sully társaságában. Most nem az a cél, hogy a film mélyére nézzünk, szóval további elemezgetésekbe nem bonyolódnék. Viszont amellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy a Pixar milyen nagyszerűen ágyazza a mondanivalót a filmjeibe. Még akkor is, ha csak az áltános hollywoodi üzenet van ott. Mindig elegáns és sosem tolakodó. Boo szobájában felfedezhető Toy Storyból átemelt rengeteg játék pedig csak hab a tortán.

süti beállítások módosítása