Total Recall (2012)

Az új Total Recall legnagyobb erőssége egyben a legnagyobb gyengesége is. Ez a film egy ízig-vérig nyári blockbuster, amit egy hűs moziteremben némi kóla szürcsölgetése mellett érdemes fogyasztani. Az előzetes megpróbálja elhitetni, hogy ez a film valamivel okosabb lesz. Megpróbálja azt sugallni, hogy majd a valóság-álom játékot játsszák végig. Ne dőljünk be és akkor egy kellemes moziélmény részesei lehetünk.

2012_total_recall_007.jpg

Az emléktörlős kerettörténet csupán ürügy arra, hogy egy jót lövöldözzenek hőseink. Mindenféle érdekes dolgot lehetne építeni a valóság-képzelet elmosódására, de itt ez teljesen elmaradt. Néhány gyenge próbálkozás erejéig a rendező ugyan bedobja a témát, de aztán nagyon gyorsan el is felejti és már a következő akciójelenet kellős közepén találjuk magunkat.

Az akciójelenetek viszont nagyon profik. Valójában ezért is ültünk be a filmre, így nem is várunk kevesebbet. Szép díszletek között lövik halomra egymást hőseink miközben földrészek között ugrálnak. A Colony díszlete úgy néz ki minta a Szárnyas fejdvadászból ugrott volna át látogatóba. Ettől függetlenül még mindig nagyon tetszetősre sikerült ez a disztópikus jövőábrázolás.

Colin Farell jól hozza az emlékeibe belezavarodott szuperügynököt. Sajnos rajta kívül nem találkozunk értékelhető alakítással. Kate Beckinsale és Jessica Biel csak kirakatbábuk. Sem karakterük, sem alakításuk nem ugorja meg az ingerküszöböt, de kétségtelen, hogy felettébb jól mutatnak a vásznon. A fő gonosznak kikiáltott Cohaagen is teljesen súlytalan. Hogyan lehet kontinenseket leigázni súlytalan karakterekkel?

Amennyiben eltekintünk a történet logikátlanságaitól (kötött pályás autós üldözés FTW) a Total Recall megmarad egy nyári akciófilmnek, ami akkor és ott a moziteremben igen szórakoztató, de két nappal később már nem sokra emlékszünk. Talán jó is, hogy ez egy ilyen könnyed film. A nyári kánikulában pont jól jön némi eszement lövöldözés.

6/10

süti beállítások módosítása