Végszó

Eljött az ideje, hogy végleg búcsút mondjak a filmdzsungelnek. A blog gyakorlatilag már hónapok óta egy sír alján fekszik, csak a földet nem szórták még rá. Új bejegyzések csak elvétve akadtak, egyikünknek sem volt ideje foglalkozni a bloggal. Így ez most már csak az eddig halogatott, de elkerülhetetlen beismerés.

Amikor több mint 5 éve elkezdtem írni a filmdzsungelt még a világmegváltás gondolata hajtott előre. Az évek során egészen hozzánőtt a szívemhez a blog. Ezért is tartott ennyi ideig beismerni, hogy már sem időm, sem kedvem nincs annyi, amennyivel még érdemes lenne egy blogot tovább vinni.

Úgy vagyok vele, hogy itt, ebben a formában ezt nem lehet félig csinálni. Nem lehet csak úgy félvállról egy-két bekezdéses butaságokat kiköpni magamból. Ha már úgyis butaságokat írogatok, akkor legalább legyenek rendesen formázottak! :)

Az utóbbi időben egy-egy film megtekintése után mindig eszembe jutott, hogy erről is írni kéne, de aztán sosem jutottam oda. Így a megelégedés helyett, hogy sikerült végre egy-egy filmre időt szakítani, csak a lelkiismeret-furdalás maradt. Ez senkinek sem jó, de főleg nekem nem. Nagyon sajnálom, hogy abba kell hagynom a filmes blogolást, de ilyen formában, ilyen keretek között nincs értelme tovább erőltetni.

Ezzel a poszttal lezárul egy korszak számomra. Egy igen kedves korszak. Bár aktív közösséget nem sikerült építeni a blog köré, de ettől függetlenül is rengeteget kaptam tőle. Csak az utóbbi időben kezdem értékelni, hogy a rendszeres írás és a gondolataim megfogalmazása mennyit segített az évek során. Nem beszélve a rengeteg filmről, amivel a blog kapcsán ismerkedtem meg.

Mindenkinek köszönöm, aki olvasta a blogot. Azoknak pedig külön köszönöm, akik kitartottak a végsőkig. Remélem, hogy szereztünk néhány kellemes pillanatot a bejegyzéseinkkel és talán néhány filmet is sikerült ajánlani.

Az évek alatt jó néhány szerző is megfordult itt nálunk. Nekik is köszönöm a ráfordított időt és munkát. Színesítették és emelték a blog színvonalát.

A blog további sorsáról még pár szót. A tartalom itt marad. Böngészhető marad, de ezután a bejegyzés után már nem lesz frissülés.

PanAma saját blogján, a KinoGlaz-on folytatja. Teljesen én sem teszem le a lantot, csupán hanyag, már-már degradált formában folytatom egy, már többször linkelt tumbleren: filmdzsungel.tumblr.com.

Ezzel vége is. Sok maradandó filmélményt kívánok mindenkinek!

süti beállítások módosítása