Balls of Fury

A sport mindig is jó alapot szolágltatott a vígjátékok számára. Ebben az esetben egy a "nagy" sportokhoz képest elenyésző népszerűségnek örvendő ping-pongot vették elő. Ráhúztak egy bűnüldözős storyt és szereztek hozzá egy főgonoszt (Christopher Walken) és egy megalázott, lecsúszott ping-pong tehetséget (Dan Fogler). Szóval a történet sablonos, de elmegy, mert nem ez a lényeg a filmben.

Randy Daytona egykor híres ping-pong játékos volt, az Olimpiára is kijutott. Ez a múlt, mára viszont teljesen lecsúszott. Egy nap Rodriquez ügynök az FBI-tól felkeresi és beszervezi egy titkos küldetésbe. Randy elhatározza, hogy visszaszerzi megtépázott hírnevét és bosszút áll apja gyilkosán. Közel 20 év kihagyás után már ő sem a régi, szóval edzésre van szüksége. A legnagyobb ping-pong mesterhez megy edzeni, a vak Mr. Wonghoz. Itt ismerkedik meg Maggie-vel, Mr. Wong unokahúgával, aki nemcsak igen szexi, de a ping-pong ördöge is. Feng egy ping-pong fanatikus és a világ legjobbjainak rendez versenyt életre-halálra. Randynek sikerül bejutni a versenyre. Kis csapatával a dzsungel közepére utaznak, hogy megnyerjék a tornát és Fenget rács mögé juttassák.

Az elején még tényleg jó ötletek vannak benne, a szövegek nem különösen viccesek, de akad egy két poén. Kicsit paródia jellegű az egész, de ez nem segít rajta. A jó ötleteket csak felvillantják, de nem fejtik ki. Minig marad még benne valamennyi és van benne jópár kiaknázatlan lehetőség, amit ha kihasználnak akkor egy fokkal jobb is lehetett volna.

Az egészet a befejezés rontja el, persze van happy-end meg robbantás is (ami mellesleg elég szánalmas), de akkor is összecsapott lett. Túl sablonos, még ehhez a filmhez képest is. A végső nagy "harc", azaz ebben az esetben ping-pong játszma röhejes és nem a jó értelemben, nem mintha lenne a röhejesnek pozitív értelme. A jó elnyeri jutalmát, a gonosz meg a büntetését.

Összességében nem számítottam jobbra, csak Christopher Walkenben csalódtam kicsit, tőle azért jobbat vártam, mégha ilyen gagyi filmben is szerepel.

 

 


Értékelés:

 

A film egy gyenge közepes, egy-két jó poénnal. A befejezést én biztos másképp oldanám meg, valami nagy csattanó kéne a végére. 5/10

süti beállítások módosítása