Szomszédok reloaded

A Szomszédok című folytatásos magyar teleregényt senkinek sem kell bemutatnom, úgy gondolom. Egyenesen írtózom az effajta szappanoperáktól, de természetesen egy-két részt én is láttam belőle kostoló gyanánt.

Nemrégiben akadtam rá egy érdekes átiratra. Mondhatjuk rá, hogy anti-Szomszédok. Egy kicsit más oldalról közelít a problémához. Írott történetről van szó, szóval a filmrajongóknak kicsit váltani kell az olvasásra, de mindeképpen megéri én azt mondom.

Ahol eredetileg fellelhető, ott kicsit nehézkes az olvasás, mert mindenfele vannak a fejezetek , ezért összgyűjtöttem őket egy helyre. Itt lehet megtekinteni. Még csak a 7-ig van meg, de hamarosan felrakom az összeset.

Ízelítőnek az első fejezetból egy részlet:

A brutálisan kerregő kereklámpás merci lassan lehúzódik a járda mellé, majd hatalmasat rándul, mikor a sofőr leállítja a dízelmotort. Nem veszi észre, hogy a tojáshéjszínű sokmázsás dög lassan gurul hátra, csak akkor eszmél, hogy szar van a palacsintában, mikor a merci segge beleütközik a szemeteskonténerbe.

A k*rva életbe, gondolja, ez a kib*szott automata sebességváltó, hogy mindig elfelejtem parkolóállásba rakni… Azon a héten negyedszer gurul bele valami tereptárgyba, meg múlt héten a földszinten lakó hülyegyerek kölyökmacskájának a fejére sikerült véletlenül ráállni. Szegény gyerek. Nem merte neki megmondani, elcsomagolta a macskát egy műanyagzsákba és bedobta a csomagtartóba, így is majdnem észrevették. Apropó, jó lenne már valami elhagyott helyen kidobni mert az utasok néha megjegyzik, hogy furcsa szag van. Ráadásul meg is ígérte a kölyöknek, hogy segít megkeresni, most meg bakker addig hordhatja a macskát kereső hirdetést a hátsó szélvédőn, amíg elő nem kerül. Márpedig nem fog. Kemény az élet.

Lezárja a kocsit. Szeretettel nézi. Szép. Első szériás ugyan, németbe taxi volt, de alkalmi vételként jutott hozzá egy autókereskedő haverjától. Alig volt benne 550 ezer kilométer. A motor kicsit hangos ugyan, de elketyeg még negyedmilliót az embere szerint.

 (szerk) Már az összes fejezet elérhető az oldalon. Link fentebb.

süti beállítások módosítása