Az utca királyai (Street Kings)

Tom Ludlow nyomozó. Kinyitja a szemét, még ki sem kel az ágyból, de az első dolga, hogy ellenőrzi a pisztolyát. Ez mindent elmond róla: életstílusát, jellemét és hogy mivel tölti napjait. Ez a kezdő jelenet nem tipikus, de jó folytatást sejtet. Aztán valami félrecsúszott és nem az lett a vége, mint amit reméltünk.

Nem sokszor fordul elő, hogy nagyobb elvárásokkal ülnék le egy film elé. Ez egy ilyen kivételes alkalom. Nem is minőségi elvárásaim volt, pedig lehettek volna, mert erre mind a színészek, mind pedig a rendező okot adott. Ennek ellenére nem volt semmi ilyesmi, viszont tartalmi elvárásom volt. Sok vért és mégtöbb erőszakot vártam. A korrupciós háttértörténetbe simán belefér egy-két nagyobb mészárlás. Ehelyett alig volt akció és inkább drámai vonalat domborították. Nagy kár.

Hugh Laurie szerepe minimális lett. A különböző reklámokból nekem úgy tűnt, hogy sokkal nagyobb szerepet kap, ezen túl pedig, mint húzónév jelent meg, mindössze marketingfogás. Szerintem jó színész, most is hozta amit megkövetelt a szerep. Bár nehéz elvonatkoztatni a House-os szerepétől, itthon teljesen egybenőtt vele, igazi skatulya lett számára. Keanu Reeves ehhez a szerephez nem elég kemény. Jó volt újra a vásznon látni, mert a Mátrix első része óta őt is szeretjük, de ide valami tökösebb csávót kellett volna szerezni, akiről kételkedés nélkül elhisszük, hogy nem kérdez semmit, csak hidegvérrel gyilkol.

Tom Ludlow nyomozó igazi hitman figura, először lő aztán kérdez, esetleg azt sem. Mindezt félig-meddig legálisan teszi, mert a rendőrség kötelékében szolgál. Egy kompromitáló ügy kapcsán a korrupció utat tör magának a felszínre. Választania kell, hogy melyik oldalra áll és kihez lesz lojális.

A filmet túlságosan a történetre építették. Hasonló történetű filmekkel Dunát lehet rekeszteni és ez sem emelkedik ki annyira, hogy még sok év távlatából is emlékezzenek rá. Egyszóval tucattermékről van szó. Nem hoz semmi újat, kevés a vérengzés, a történet pedig sablonos.

A végén még az élet nagy igazsági közül párat megpróbálnak letuszkolni a torkunkon. A zárójelenetben annyira erőltetik, hogy már szinte fáj. Egyértelművé teszik még a szellemi fogyatékosoknak is. Nekem ez már kicsit túl sok volt a végére.

Teljesen közepes film, egyszer esetleg megéri megnézni, de nem veszít semmi aki kihagyja. Igazság szerint az ilyen filmeket sajnálom a legjobban. Jó alapanyagból és jó lehetőségekből egy B kategóriás filmet kihozni szint már bűn. 6/10-nél egy századdal sem jobb.

süti beállítások módosítása