A boldogító talán (Made of Honor)

Mostanság valahogy rákattantam a romantikus filmekre, pedig okom nincs rá, mert az érzelmi egyensúlyom nem változott semmilyen irányba sem. Úgy látszik csupán a műfaj szeretetéért nézem őket. De emellett azt is meg kell hagyni, hogy mostanság azért akad egy-két igényesebb darab; ezek közül válogatok én. A mostani is egy ilyen.

Kezdjük a címmel, mert ez az első ami szembejön velünk egy filmmel kapcsolatban. Az angol cím az ami, a maga egyszerűségében kifejezi a film lényegét. Ezzel ellentétben a magyar cím tökéletesen semmitmondó. Megint sikerült a legjellegtelenebb címet kitalálni ennek, az amúgy igen kellemes vígjátéknak. Ezért semmiképpen se ítélkezzünk a film fölött a címe alapján.

Tom a macsó nagymenő, Hannah pedig a legjobb barátja. Tom falja a nőket, sosincs állandó barátnője, viszont ott van neki Hannah, az egyetlen biztos pont az életében. Vele beszél meg mindent. Hannah Skóciai útjáról már egy vőlegénnyel tér vissza. Tom csak ekkor jön rá, hogy ő igazából Hannah-t szereti és ezért mindent elkövet, hogy megakadályozza az esküvőt és megszerezze magának Hannah-t.

Szóval a történet elég sablonos, láttunk már hasonlót csak a szerepek cserélődnek. Ennek ellenére nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy egy romantikus vígjátéknál nem a történet az legfőbb ütőkártya. A klisék használatától nem riadnak vissza a készítők egyéb területeken sem. Szinte mondhatjuk, hogy kliséhalmaz.

Ugyan kliséhalmaz, de mégis fantasztikus vígjáték. A nagysága a sablonok egymás után pakolásában és megvalósításában rejlik. Eltalálták a tökéletes sorrendet, egyik sem irritáló, sőt mindegyiken tiszta szívből lehetett nevetni.

A film humora és a töménytelen mennyiségű poén a kulcs a sikerhez és néző szívéhez. Persze USA-ban nem lett nagy kasszasiker - itthon sem - de egy kellemes nyáresti vígjáték.

A színészek közül a két főszereplőt érdemes kiemelni, gyakorlatilag körülöttük forog minden. A macsó szerepét Patrick Dempsey vállalta magára. Ő már bizonyította, hogy agysebészként is képes macsónak lenni, itt még könnyebb dolga volt, de ettől függetlenül elégedettek lehetünk. Hannah szerepében Michelle Monaghan tűnik fel. Ő nemcsak jó nő, de színésznek sem utolsó (gondoljunk csak a Durr, durr és csókra).

A végén kötelező a happyend. Én már rég ültem ilyen széles mosollyal moziban és ez a mosoly az első perctől az utolsóig tartott és még utána is. A bő másfél órányi jókedv nálam 9/10-et ér. Mindenki által szerethető film, én azt mondom érdemes megnézni!

süti beállítások módosítása