Wanted

A nyár egyik legjobban várt látványorgiája. Vér, erőszak, száguldás és jó csajok (inkább csak egy) ezt ígérte az előzetes alapján. Ha a realitás érzékünket és a nagy elvárásainkat a pénztárnál hagyjuk, akkor nem tudunk csalódni a filmben. Minden adott egy igazán jó mozihoz és nagyjából meg is kapjuk, amit várunk.

Megkapjuk az elején a kötelező bemutatkozó akciót - üvegből kirobbanás, azért nagyon a helyén van - aztán semmi. Semmi akció, csak Wesley Gibbson - tényleg - szánalmas élete. Már-már kezdenénk azt érezni, hogy nem is egy vérbeli akciófilmre ültünk be és ekkor arcunkba robban egy lövöldözős-üldözős akciójelenet, ami tényleg profi módón van megcsinálva.

Én olyasmit vártam, mint a Golyózápor, az akciók közötti jelenetek csupán átvezető jellegűek. Ehelyett túl nagy volt az "egyensúly" a rohanós-lövöldözős és a nyugis-elmélkedős jelenetek között. A kiképzés kicsit elnyújtott lett, persze kell, mert (valamennyire) értelmet ad a storynak. Azért panaszra nem nagyon lehet ok, mert amit kapunk, az tényleg lélegzetelállító. Olyan amilyennek lennie kell.

Nos még érdemes kitérni a történeti csavarokra. Merthogy vannak. Meglepő, mert nem megszokott egy agyatlan akciófilmtől. Bevallom, nem számítottam rá, így tényleg meglepetésként hatott. Kicsit valószerűtlen a vége, de semmiképpen nem rossz. Elképzelhető egy briliánsabb befejezés is, de nálam ez is megállja a helyét.

Sors szövőszéke. Ezen, azért kicsit leakadtam, mert elég ötlettelen. Rögtön a majmos, Hamletes történet jutott eszembe, miszerint ha elegendő majmot ültetünk írógép elé, akkor megírják a Hamletet. Ugyebár káosz elmélet. Kicsit elcsépelt, de még belefér. A látszólag értelmetlen, de mégis a világ javát szolgáló öldöklés... hát nálam ez a "for a greater good" dolog annyira nem, de embere válogatja.

Kicsit lehúzós lett az írás itt-ott, de nekem tetszett a film. Lehetett volna valamivel jobb is, de nem sok okunk van panaszra. Akciófilmek szerelmeseinek erősen ajánlott darab, sőt mozibani megtekintésre ajánlott. A Wanted-élmény nekem 7-et ér a 10-es skálán.

süti beállítások módosítása