Noé bárkája

Megérkezett az első magyar film a blogra. Az épp aktuális magyar filmeket nem szoktam moziban megnézni. Persze mindig akad kivétel, de általában elmondható a mai magyar filmgyártásról, hogy eléggé sehol sincs. Ennek ellenére van azért remény, most is egy ilyen darabról lesz szó. A Noé bárkája valahol a magyar valóság és a képzelet határán lebeg.

Kivételesen nekem ajánlottak filmet és nem én ajánlottam. Már kábé 2 hete itt fekszik az asztalomon, de most végre volt időm belenézni.  És megérte, azt kell mondjam. Kellemes meglepetés volt, nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. Viszont érdekes, hogy a filmnek kb 0 marketingje volt, a belvárosban még 2007 nyarán láttam egy plakátot, de csak ennyi, összesen egy plakát. Pedig nagy nevek vannak benne, mint például: Garas Dezső, Törőcsik Mari és hogy a maiak közül is említsek párat: Szabó Győző, Alföldi Róbert és még Ganxsta Zolee is helyet kapott benne. Szóval a szereplőgárdával nincs gond.

A történet is ötletes, nem megint valami sablont húztak elő. Stock Ede egyedül neveli 17 éves unokáját. Kapcsolatuk nem felhőtlet, mondhatni rossz. Élik a mindennapjaikat, mikor egy TV hirdetésben Stock meglátja a "Magyarország legjobb nagypapája" című vetélkedőt. Fődíj 5 milla és ez megmozgatja a fantáziáját és jelentkezik.

A történet ennyi. De ebből is lehet jó filmet csinálni, csak jó ötletek és jó színészek kellenek. Itt mindekettő megvan és ez érződik is. A filmben végig ott van egy feelgood hangulat, kis keserédessel keverve, amolyan igazi magyar. És amellett, hogy a színészek nagyszerűen alakítanak benne és a story is üdítően kellemes volt, ez is egy pozitívum benne, a magyar nézőknek szól. Egy kis spoiler a végére, mert nem birom ki: a film végén az utolsó előtti jelenetben, mikor nagyapa és unokája elválik, akkor ott nincs meg az az amerikai happyend és a nagyapa nem vissza. Kiderül, hogy az ember mégis önző. 


Értékelés:

Kellemes meglepetés, így péntek este. Jó színészi alakítás, ötletes story és jó rendezés. Tetszett. 8/10

süti beállítások módosítása