Bolondok aranya (Fool's Gold)

Végre itt a visszatérő kritika. Már magam is kezdtem lemondani a blogról, gondolom az olvasók is hasonlóan voltak vele. Ígéretemmel ellentétben nem jöttek a kritikák futószalagon, sőt mondhatjuk, hogy szinte leállt a termelés. Erre nincs mentség.

Ettől a filmtől nem vártam szinte semmit. Csupán önmagam szórakoztatására néztem. Kincskeresés, tengerpart, néhány jó csaj; kell ennél több egy jó nyári délutáni mozihoz? Esetleg még egy jéghideg kóla jól jött volna.

Az alaptörténet nem eget rengető, de a célnak tökéletesen megfelel. Szórakoztató és megteremti az alaphangulatot. Pont. Néha tényleg csak ennyi kell. Ahogy haladunk előre a történetben be kell látnunk, hogy a kincskeresős szál mellett a romantikusnak ugyanakkora súlya van. Ezt sem bánjuk nagyon, mert Matthew McConaughey és Kate Hudson jól hozzák a se veled, se nélküled párost. Tagadhatatlan, hogy McConaughey-nek jól áll a tengerparti macsó szerep és Hudson kisasszonynak sem kell a szomszédba mennie, semmilyen értelemben. Szóval ők voltak a legjobb választás a főszerepekbe. A multi-milliomos lánya, Gemma karaktere volt enyhén idegesítő, de tőle eltekintve a többiek jók voltak.

A fényképezést szinte lehetetlen elrontani egy ilyen gyönyörű tengerparti tájon. Nem is sikerült a készítőknek tönkretenni az élményt, szóval csoroghat a nyálunk: de jó lenne most egy ilyen tegerparton koktélt szürcsölgetni. A profi fényképezés egy filmen sokat tud dobni, itt sajnos annyira nem volt kiemelkedő az operatőr munkája, de a táj elvégezte helyette a nehéz munkát. Ilyen tájat még egy kompakt kézikamerával is csak gyönyörűen lehet visszadni.

Lehet, hogy a színészi játék és a fényképezés nem Oscart érdemlő, de a film eléri a célját. Majdnem két óra felhőtlen szórakozást nyújt. Jók a poénok, az akciók kellően látványosak és a végén ott van a nélkülözhetetlen happyend. Kalandfilmből nagy hiányt szenvedünk manapság, így  a kicsit gyengébb alkotások is felértékelődnek. Ez a film is ilyen, de ettől még tényleg élvezhető és jó szórakozást nyújt. Bátran ajánlom. 7/10.

süti beállítások módosítása