Drillbit Taylor

A bullying téma nem cseng ismeretlenül senkinek sem. Minden gimis filmben van belőle egy kevés. Ez nem lenne más, mint a diákcsíny. Általában ártalmatlan, de igencsak megalázó az elszenvedő alany számára. Csak erre a témára koncentráló filmből sincs hiány. Némelyik komolyabb, de most csak a viccesebbik végéről próbálták megfogni a dolgot.

Három nyomi srác első számú célponttá válik már az első napon. Próbálják megoldani a problémát, és végül radikális lépésre szánják el magukat. Egy testőrt bérelnek fel, persze csak a legolcsóbbat tudják megfizetni.

A testőr szerepében Owen Wilson tűnik fel. Komolyabb szerepben nem nagyon látni mostanság. Az alakítása elég hullámszerű. Nekem az Ünneprontók ünnepében elég kellemeset alakít. Ezzel szemben itt nem parádézik. Megoldja a feladatot, de ennyi. A három srácnak kábé az a feladata, hogy idegesítő és abszolút töketlen legyen, és persze majd a végén szerezzenek be egyet. Ezt a feladatot a nyomi (David Dorfman) oldja meg a legjobban. Már az első pillanattól látszik, hogy kerülendő a srác. Szóval vagy tényleg nyomi vagy nagyon tehetséges. Ezt nem lehet eldönteni.

A különböző szivatásokat elég jól oldották meg. Nem csak jól bevált kliséket alkalmazták, hanem (számomra) eddig ismeretlen módszereket is. Ezek persze az igénytelen poénok közé tartoznak, de némelyiken azért lehet nevetni. Voltak viszont nagyon erőltetettek is, mikor látszik, hogy itt nevetni kéne, de nem megy, mert ez már nem vicces, hanem szánalmas. Az élvezhetőbb poénok Owen Wilson karakteréhez fűződnek. Van köztük pár értékelendő. A karakter amúgy nem rossz. És ahogy beszivárog az iskolába, az sok helyzetkomikumot teremt.

A történetben megvan a kötelező érzelmi mélypont, majd pedig a "katartikus" megoldás. Így a történet teljesen kiszámíthatóvá válik. Ezzel az a baj, hogy így elveszítenek egy potenciális élvezeti faktort. Ezt pótolni kéne, de nem sikerül teljesen. A poénok sokszor gyengélkednek.

Bár a tini vígjátékok szinte minden gyerekbetegségében egyszerre szenved, de mégis nyújt egyfajta kéjes szórakozást. Mint filmet nem sok ponttal lehet jutalmazni, de azért értékelendő, hogy szórakoztat. Ennek fényében 6/10. 5-ről csak az élvezhetősége húzta fel.

süti beállítások módosítása