Bart Got a Room

Egy újabb coming-of-age történet? Bizony így van. Most éppen a végzős bál (prom) körüli mizériát lovagolja meg. Hősünk, Danny jó fiú, jó tanuló – egy átlagos, kissé félénk tizenéves. Jelenleg legnagyobb problémája, hogy nem tudja, melyik lányt hívja el a nagy eseményre, amire minden végzős vár. Bár ha jobban belegondolunk, akkor a legnagyobb problémája az, hogy nem tudja, hogyan kérje fel bármelyik lányt is.

bartgotaroom.jpg

Bart Got a Room nem egy harsány film. Elkerülik a figós-böfögős, gagyi tini poénok. Ennél egy sokkal kiforrottabb filmmel állunk szemben. Ugyan általános életigazságokat puffogtat, de ezt egy átlagos srác szájába adja. Egy olyanéba, aki lehetne bárki. Pont ezért Danny karakterével könnyű azonosulni. Danny problémáit mindenki átélte már, mindenki megküzdött a belső félelmével, hogy mi lesz, ha nemet mondanak.

Meglehetősen sötét a film humora, de poénok általában kellően betalálnak. Ezt megtoldjuk egy nem túl hivalkodó, de azért kellemes rendezéssel, valamint pár színészi villanással is. Ezek együtt már elég okot adnak, hogy a leüljünk a film elé. A kicsit keserédes hangulat is felettébb találó (főleg így vizsgaidőszakban).

7/10

süti beállítások módosítása