Felvéve (Accepted)

Azt, a mindenki életében bekövetkező pillanatot ragadja meg a film, mikor a középiskola nyújtotta inkubátorból kikerülünk az ÉLETbe. Van, aki az egyetemet/főiskolát választja, hogy odázza még egy kicsit az elkerülhetetlent, de egyszer bizony fel kell nőni. Ennyire azért nem rossz a helyzet, főleg hogy egy vígjátékról beszélünk, és a kollégium mindig hálás téma.

Hőseink számára véget értek a kellemes gimnazista évek. Bartleby-nak ez maga a rémálom, mert nem vették fel sehova. A bajt csak tetézi, hogy B apja szerint diploma nélkül nem lehet sikeres senki, sőt még emberszámba sem nagyon vehető. B, hogy mentse a bőrét kitalál egy főiskolát. Barátaival gyakorlatba is átültetik a tervet, és ez olyan jól sikerül, hogy nemcsak B szülei hiszik el, de még több száz hasonló sorsú (mindenhonnan elutasított diák) is.

A történet első ránézésre akár lehetne valami eredeti is, de ez ne tévesszen meg senkit. Teletűzdelik a jól bevált sablonokkal. Főhősünk a nem annyira menő, de jófej srác, aki amellett, hogy elnyeri a jócsaj szívét, még talpraesett is. Van morálistanítás is, amit persze el is hagyhattak volna és csak az öncélú szórakoztatásnak szentelhették volna a filmet, de nem így történt. Az utolsó 15 percnyi libatömés jellegű okítás nélkül egy nagyon jó filmnek titulálhatnánk, így meg kell elégedni a jó jelzővel.

A szereplőgárda egészen impozáns. Justin Long (Bartleby), Jonah Hill (Superbadből ugye), a jócsaj szerepében pedig Blake Lively. A mellékszereplők között főleg ismeretlen arcok tűnnek fel, de cserébe sokszor nagyon szórakoztatóak. A legtöbb poént ők szolgáltatják, meg a helyzetkomikum, ja és persze Glen.

Bartleby Gaines: What the hell happened?
Glen: An explosion of flavor. I'm working with some very unstable herbs.

Egy könnyed kanapéból nézős, sokat röhögős vígjátékra van kilátásunk, ha ezt a filmet választjuk péntek esti kikapcsolódásként. Kell hozzá persze a tini-vígjátékok legalább alapszintű szeretete, ha ez megvan, akkor már csak hátra kell dőlnünk és vigyorogni, mint a vadalma.

süti beállítások módosítása