Édes november (2001)

Vetítik: Vasárnap, Viasat3 13:50

Ugye az úgy van, hogy az ördög éjszakáján megkísért valaminek az előszele, s másnap a múltat a ködbe veszni hagyjuk magunk után, hogy lényegileg néhány köbméter földdel eltemetve tovább léphessünk. Ezt a szimbolikát követve veszi kezdetét Pat O’Connor Édes november (Sweet november, 2001), melyben a rutinok öltönyös világából ragad ki egy jól menő reklámszakembert, hogy élettel és szerelemmel ajándékozza meg.

A project tehát egyszerű, mentsük meg a mad ment, s a folyamat alatt magunkat is. Ehhez nincs is másra szükség már csak két színészre, akiket egymásnak eresztve igazi drámai csapásvonalon haladó romkomot készíthetünk. Ennek eredményeként a kedves néző egy remekül megkoreografált táncot tekinthet meg bejgli és szaloncukor mámorból kifelé igyekezve Keanu Reeves és Charlize Theron főszereplésével.

Háttérben közben ott lapul Frisco, melynek szabad levegője sikeresen fertőzi meg hősünket, s persze hősnőnket is, hogy a capuccino tetejére tejszínhab kerüljön, arra pedig Enya szór némi fahéjat, s természetesen a mindent megkoronázó nagy finálé során az elmaradhatatlan koktél cseresznye is felkerül, hogy levezethessük a roppant kellemesen és meghitten telt ünnepet.

Sweet November
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 115 perc, 2001
r: Pat O'Connor

süti beállítások módosítása