Superman 2

"Gyorsabb egy repülő puskagolyónál, több ereje van, mint egy mozdonynak, és képes átugrani hatalmas épületeket egyetlen elrugaszkodással." Hangzik el a klasszikus Superman rajzfilm minden egyes részében, s nyugodtan elhangozhatna a szintén klasszikusnak számító filmekben, melyek közül a második kerül karácsony másnapján a tv képernyőjére.

A legfurcsább (ugye, ahogy Tarantinotól megtudtuk ő az egyetlen, aki valójában szuperhős, s másik szerepe, Clark Kent az alteregó) szuperhős másodszor tűnik fel a filmvásznon Chritopher Reeve által életre keltve, s ezúttal nem csupán a nemezisének tekinthető Lex Luthorral kell szembeszállnia, hanem a múltjából előbukkanó kriptoni foglyokkal, Zod tábornokkal és két csatlósával is. E közben pedig szerelme, Lois Lanne rájön, hogy partnere Clark azonos Supermannel, aki így az erők nélküli halandó életet választja, s így teljesen védtelen marad apja ősi ellenségeivel szemben.

Természetesen nehéz lenne azt mondani, hogy ez egy klasszikus karácsonyi alkotás, mely az ünnep szellemével tölti meg a nappalit a tv fényén keresztül, de ettől függetlenül mindenképpen remek szórakozásnak ígérkezik mind a kicsiknek, mind a nagyoknak. (Filmmúzeum 18:45)

süti beállítások módosítása