SZFE Vizsgafilmek a Toldiban

A Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőrjei a Szakítás tematika köré épülő vizsgafilmekkel álltak elő, amiket ezúttal a széles nézőközönség elé tárnak. Október 24-én, szerdán (azaz holnap) 21 órától és 31-én, kedden 19 órától tekinthető meg az 5-9 perces alkotásokból összefűzött szkeccsfilmet a Toldi moziban, mindössze 500 forint ellenében.

A Szakítás témakörben készülő kisfilmek állítólag nagyon jók lettek, sikerük már most borítékolva van. Ráadásul a nyolc apró mű a legkülönbözőbb helyzetekbe, időkbe és terekbe kalauzol minket, úgyhogy a nézők az azonos tematika ellenére egyáltalán nem fognak unatkozni, sőt - elég széleskörű élményt élhetnek majd át a vetítés során.

Máthé Tibor harmadéves operatőr osztálya egyedüli az évfolyamában, azaz sem forgatókönyvírók, sem rendezők, sem vágók nem segítették őket a munkájukban, ami az egyik oldalról nézve nehézség volt, viszont magasabb szintű szabadságot biztosított számukra. Az alapfeladat, amit megadtak számukra, mindössze annyiból állt, hogy elképzeljék egy férfi és egy nő szakításának kulcsjelenetét, és ennek kikörvonalazódása mentén a második félévre egy pár perces vizsgamunkában filmre is vigyék ezt, gyakorlatilag nulla pénzügyi alapból (az SZFE és a Visionteam támogatásával). Kemény munka – ígéretes alkotások.

Ráadásul a művekben (vagy azokkal kapcsolatban) nagyobb magyar filmszakmai nevek is feltűnnek majd, többek között: Stohl András, Nagy Zsolt és Pálmai Anna, színészek, valamint Pálfi György, rendező.

Mindenképpen ajánlott, kellemes program! Én holnap ott leszek!

 Forrás: http://www.origo.hu/filmklub/20121019-szakitos-filmek-a-toldi-moziban-stohl-andras-nagy-zsolt-borbely.html

 

süti beállítások módosítása