Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Superbad tényleg super bad

Mindig próbálok úgy beülni egy filmre, hogy nincsenek elvárásaim, mert így ha esetleg nézhetetlen lenne, akkor se csalódnék akkorát. Ez sajnos nem mindig sikerül, ahogy most se. Elég nagy elvárásokkal indultam neki, a minimum szint legalább egy Amerikai pite volt. Így most a csalódás is nagyobb. Judd Apatownak voltak jó filmjei, de mostanság egyre lejjebb csúszik. Először a Felkoppintva, most meg ez.

Seth és Evan, két extra lúzer srác, a legjobb barátok, mindent együtt csinálnak. Nyakukon a gimi vége és meztelen nőt még csak képernyőn láttak, szóval egy utolsó kísérletet tesznek, hogy "felkészülten" induljanak neki az egyetemnek a következő ősszel. Szerencséjükre Jules meghívja őket a partyjára, ahol ott lesz a két áhított csaj - Jules és Becca. Megkérik Sethet, hogy egy kisebb mennyiségű alkoholt is szerezzen be a bulira. Minden bajuk akkor kezdődik, mikor Fogell megpróbál alkoholt venni a hamis személyijével és pechükre pont akkor rabolják ki a boltot. Ekkor lép színre a két ütődött zsaru. Sok megpróbáltatás és megaláztatás után végül eljutnak a bulira.

A három lúzer srác játéka elmegy ebben a filmben, de másban már nem nagyon. Michael Cera (Evan) talán a legjobb közülük, színészi tehetségét bizonyította a Junoban is. Viszont mint karakter Fogell kiemelkedik közülük, majdhogynem lenyomja a másik kettőt (McLovin rulz). A filmet a két lökött zsaru menti meg, ők tényleg jók. Jó poénokat nyomnak és jól bemutatnak a zsaru-ideálnak. Seth nyomja a legtöbb dumát és kb. minden második szava "bazmeg", szóval őt sem az értelmi szintjéért szeretjük, ha szeretjük egyáltalán... Itthon valahogy ez a beszédstílus nem annyira jellemző a kozépiskolákban, de hát az Amerika, mit lehet tenni? Egyetlen témájuk van, az pedig a szex. A szövegeket poéosnak szánták, de míg az Amerikai pitén szétröhögtem magam, itt csak épp hogy. Egy idő után már uncsi a sok "bazmeg" és az hogy tényleg csak a szexről beszélnek.

Még szót kell ejtenem a R (rated) besorolásról, ami az MPAA bénaságát és álprűdségét mutatja, csupán a nyelvezetéért kapta. Ami azért vicces, mert elvileg így beszélnek USA-ban a fiatalok és ezzel a besorolással pont őket zárták ki a mozikból. De mostanra ez már mindegy, mert lassan a DVD is kinnt van a boltokban és mindenki hozzáférhet. 


Értékelés:

A szövegek nem jöttek be túlzottan, pedig erre épít a film. Fogell és a zsaruk jók, megmentik a filmet. Nekik köszönhetően 4/10 helyett inkább 5/10. És ez a vége.

süti beállítások módosítása