Ananász expressz (Pineapple Express)

Egy újabb Apatow produkció. Szinte futószalagon szállítja a filmeket. Általában a kasszáknál nincs nagy gond, viszont a minőség terén már egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet. Számomra kicsit ellenszenves a figura, lehet azért, mert a filmjeiben a poénok alantasak néha. Persze véletlenek mindig vannak és a vak tyúk is talál szemet elv alapján néha még ő (és a köré szerveződő filmes stáb) is tud jót alkotni. Nem véletlen ez a felvezetés, az Ananász expressz tényleg élvezhető film, a hibái ellenére is.

A történet sablonos és a végére átcsap egy tipikus akcióvígjátékba, ahol minden fontos ember megmenekül, akinek kell, pedig meghal. A film vége felé a saját csapdájukba esnek a készítők. Az egyszerű füves halandókból John McClane-t faragtak, aki ráadásul god mode cheatet is bekapcsolta. Az elején még valamennyire a realitásokhoz ragaszkodó film egy teljesen elszállt, a valóságtól elrugaszkodottba csap át. Nem csak a főhőseink lesznek halhatatlanok, de a fizika is megmakacsolja magát és teljesen fejre áll.

James Franco hatalmasat alakít és talán még annál is nagyobbat. A Pókemberben már teljesen leírtuk és tessék. Itt megmutatja, hogy nem kell őt félteni, van még egy-két trükk a tarsolyában. Egy Apatow-film elengedhetetlen kelléke Seth Rogen. Az első félórába iszonyatosan idegesített a játéka. Már ott tartottam, hogy hagyom az egészet, de James Franco megmentette ezeket a perceket is. Rogen úgy adja a betépett fazont, mintha éppen egy elmegyógyintézetből szökött volna. Köze nincs a valósághoz, de emellett még túl is játssza ezzel téve élvezhetetlenné a jeleneteit. A mellékszereplők közül nincs kit kiemelni, nincs a játékukban semmi kiemelkedő, de kivetnivaló se.

Minden hasonló témájú blogon azt emelik ki, hogy ez egy stoner film. Tényleg az. Na és? Elején tényleg sokat szívnak benne, de aztán ez a háttérbe szorul, és inkább átveszi a helyét az akció. A fű itt nem központi téma, csupán egy eszköz a történet folyamának elindításához. Meg persze lehetőség, hogy poénokat generáljon a betépett szereplők által. Ez persze nem sikerül, sőt visszaüt néhol (ahogy már említettem pl. Seth Rogen játéka).

A film bőven egyszer nézős, de akkor igen. Jó akciók, jó effektek (a robbanások azért ott voltak rendesen :))) És persze James Franco; az ő játéka legalább 2 pontot húz a filmen, így összesen 7/10.

süti beállítások módosítása