Yes Man (2008)

A gumiarcú Jim Carrey egy nem annyira gumiarcú szerepben. A profilváltás, egy skatulyából való kitörés sosem egyszerű, sőt sokszor kudarcba is fullad. Jim Carrey Ace Ventura marad nagyon sokaknak még akkor is, ha a lelkét kiteszi és próbál új karaktereket belegyömöszölni a számára kiosztott skatulyába. Én nyitott vagyok általában, de nehéz elszakadni a jól megszokottól.

Most is erre törekszik. Egy érdektelen, a világtól elforduló emberkét játszik (eleinte). Itt volt érezhető, hogy csak döcög a szekér és nem halad. Aztán mikor „igenember” lett, onnantól helyre jöttek a dolgok. Akkor már biztos talajon mozgott, és tudta hozni a szokott formát. A végén volt megint kis megingás, mikor a józan eszét kellett használnia és végre „normális” emberként viselkednie.

Az igenember, Carrey néhol döcögős alakítása ellenére is nagyon szórakoztató. Valójában ezt vártuk tőle. Legyen vicces, harsányan nevetős, mert a túlzott életigenlés ide vezet. Jó ötlethez jó megvalósítás is párosult. Amikre rábólintott nem voltak annyira elrugaszkodott ötletek, és így képesek voltunk valamennyire átérezni a helyzetet. Részemről ez sokat dobott az élvezhetőségen.

Még a nagy szomorkodást is jól oldották meg (ez mindig egy kényes pont). És a kiváltó ok is a helyén volt. Végre nem egy sima csavar, hogy az ex-feleséggel kavar, vagy akármi. Nagyon helyesen, valami eredetibbel rukkoltak elő, és ez dicséretes.

A sok nevetés mellett a szerelmi szál volt igazán meghatározó még. Zooey Deschanel. Ennél többet már nem nagyon kell mondanom. A The Go-Getternél már értekeztem róla. Szép - nagyon; tehetséges – mérsékelten. Mégis, nehéz rá rosszat mondani, elhomályosít valami. :))

Az egyetlen negatívabb mozzanat az enyhén szólva is szektás igenember konferencia volt. Összegyűl a birka nép és gondolkodás nélkül üvölt. IGEEEEN! Ez enyhén szóval is frusztráló, és különben is én kérek elnézést. Ezt leszámítva viszont egy könnyed szombatesti mozit hoztak össze. Ennek örvendezni kell, mert nem olyan sűrű esemény ez, mint kéne lennie.

süti beállítások módosítása