Fired Up

Tipikusan a forró nyári délutánokra való ez a film, amikor olyan meleg van, hogy gondolkodni is fáj. Ilyenkor valami agyatlanra vágyunk, ami nem hoz újat, de elég vicces ahhoz, hogy lekössön másfél órára és elfeledtesse a nagy meleget. Ez a film pont ezt nyújtja, csak megspékelték még egy jó adag jó csajjal.

A gimi két legnépszerűbb sráca a focitábor helyett (ami ugye két hét szívás és edzés reggeltől estig), a cheerleader táborba megy inkább. Ennek oka egyszerű és könnyen elfogadható: 300 dögös pompon-lány jut két srácra.

A történet teljes mértékben sablonokból építkezik. Meg sem próbál valami újat mutatni. Kérdezhetnénk, hogy akkor mégis mitől olyan szórakoztató? A válasz a sablonhalom kivitelezésében rejlik. Valamint az átmeneteket kitöltő apró, de annál viccesebb ötletekben. Minden az első jelenettel kezdődik, ahol felülmúlnak minden várakozásunkat. Jól összerakott és vicces, de főleg vicces. Ritka az olyan, ahol majdnem sírva röhögős jelenettel indítanak, de itt ez történik. Az első jelenettel számomra olyan magasra tették a lécet, hogy féltem, nem tudják majd megugrani. Szerencsére ez nem következett be és bár sokszor rezgett a léc, azért nem verték le, és tudták tartani a szintet.

A közepe táján volt egy kisebb leülés. Megint csak az "érzelmi csúcs" tett be a dolgoknak. Ehhez a színészek és a rendező is egyaránt kevésnek bizonyultak picit. De ezek a percek is elteltek és aztán elértünk a fináléhoz, ami megint hozta az elvárt humormennyiséget.

A két srác érthető módon nem a cheerleading dolog miatt jelentkezett a táborba. És a megérkezésnél valóban a mennyország egy lehetséges megtestesülését láthatjuk. 300 tényleg dögös csaj, akik nem riadnak vissza egy kis mókától. Minden középiskolás fiú álma. :)

A szerepekben néhány ismertebb, sorozatokban feltűnő arc jelent meg. És miután nem várunk megváltást a színészektől, csak hátradőlünk a székünkben és élvezzük a filmet. Nem kell és nem is szabad hatalmas színészi játékra számítani és akkor nem lehet gond, de ugyanez igaz a rendezésre is. Nem rossz, nem rossz – mondjuk, hogy ide tökéletes. És ha már technikai részletek, akkor a zenét is kiemelném. Jó volt. Jól válogatott soundtracket tettek alá.

A film alatt azon gondolkoztam, hogy talán még nem késő sportágat váltani. :) Azon kevés film között, ami tényleg csak a cheerleading témával foglalkozik, talán ez a legjobb, de hogy a legviccesebb az nagyon valószínű. Egy unalmasabb délutánon érdemes ránézni. Én ajánlom!

süti beállítások módosítása