Safety Not Guaranteed

Wanted: Someone to go back in time with me. This is not a joke. You'll get paid after we get back. Must bring your own weapons. Safety not guaranteed. I have only done this once before.

Néhány sci-fi elemmel megtűzdelt független dráma megmozgatja az ember fantáziáját. Ez a típus ott hordozza magában a könnyed szórakozást, de közben felvillantja az értelmes tartalom és mondanivaló csillogó lehetőségét is. Egy magamfajta filmkedvelőnek nem kell sokkal több. Mégis valahogy heteket, ha nem hónapokat váratott magára ez a film.

Safety-Not-Guaranteed-s.jpg

Már majdnem véletlenszerűen összekerült három, teljesen különböző embert megfigyelve élhetjük meg ezt a furcsa kalandot. Egy magazin három munkatársa egy flúgos „álláshirdetését” próbálja egy eladható sztorivá formálni. Elutaznak a helyszínre, ahonnan az álláshirdetést feladták, de amit ott találnak az valahol több és kevesebb, mint amire számítottak.

Egy narcisztikus menő újságíró elviszi magával két introvertált gyakornokot. Furcsa mód a trió közötti konfliktus minimális. Ehelyett Kenneth (a flúgos, aki időutazni akar) felettébb érdekes karakterével találkozunk, ráadásul az őt alakító színész (Mark Duplass) nagyon is hitelesen adja vissza a kicsit kattant, de valahogy mégis bölcsnek ható flúgost. Egy élmény nézni, miközben valami furcsa érzés lengi körbe az egész filmet.

A film az egész időutazós témát minimál lángon égeti, a szereplőkön van a hangsúly. Főleg Darius és Kenneth kapcsolata van az előtérben. Két, az életben elveszett ember talál egymásra. Mi lehetne ebből, ha nem szerelem? A film lassan, de biztosan tart egy romantikus dráma irányába, néhány jól elhelyezett humor bombával. Meglepő, de ez nagyon jól áll neki.

A Safety Not Guaranteed egy kellemes nyáresti szórakozás. Nincs tele látványos jelenetekkel, de a szerethető karalterek és a jó színészi játék bőven kárpótol ezért. 7/10.

süti beállítások módosítása