Skins – 4. évad

A januárban új évaddal jelentkező sorozatok közül nálam a Skins premier volt piros betűs nap (persze a Chuck mellett) és már le is pörgött 4 epizód. Eddig azt hittem csak viccelnek a készítők ezzel a drámás hangnemmel, de mostanra kétségtelen, hogy nem teszik. Komolyan gondolják. Az analógia tagadhatatlan az előző szereplőgárdával, ahol is, a második évadban szintén komolyabbra fogták a dolgot, de messze nem ennyire komolyra, mint most.

Teljesen eltűntek a derűs pillanatok brit fiataljaink életéből. Egy lány halála és több család szétesése árnyékolja be a mindennapjaikat, de ezeken túl, személyes drámákba ütközünk úton-útfélen. A kezdetben vicces és egyedi sorozat, most már csak egyedi. Ezek a súlyos drámák lehúzzák és teljesen új helyre helyezik a Skinst a sorozatok hatalmas térképén.

A Skins most sem rossz, sőt még így is az élbolyban van, de már nagyon nem az a sorozat, amiért anno megszerettük. Már nincs viccelődés, nincs bohóckodás, csak borongós és pattanásig feszült hangulat.

Az előző évadhoz képest, amikor ez a szereplőgárda még csak bemutatkozott, sokat fejlődtek a színészek, de erre szükség is volt, különben a nagy változás nem lenne érzékelhető. Most éppen a színészek viszik a hátukon a sorozatot, mert a történet mélyponton van. Nem arról van szó, hogy ne lennének érdekes történések, csak a szereplők váltak közömbössé számunkra. Míg az előző évadokban szinte együtt lélegeztünk a karakterekkel, ez itt teljesen hiányzik. Számomra értetetlen, hogy ez miért következett be, mert még azt sem mondhatjuk, hogy unalmas karakterek lennének a sorozatban. Csupán sorsuk lett hirtelen érdektelen.

Az új évad negatívumai ellenére is élvezhető, bár kevésbé szerethető. Aki most kapcsolódna be, ne tegye, inkább kezdje a zseniális első évaddal, majd folytassa a hasonlóan nagyszerű másodikkal. :)

süti beállítások módosítása