Glee

2. évad 7. epizód

Hol rejtegették eddig ezt az epizódot? Folyton ez a kérdés pörög a fejemben. Egyszerűen csak nem értem, hogy mit csináltak eddig a második évadban. Moralizálás? Komolykodás? Népnevelés? A Glee nem erről szólt és pont ezért volt olyan jó. Azért mert rágógumi, de közben nagyon szórakoztató, és táncolnak és énekelnek. Egyedi, de mégis konzum. Nagyszerű egyveleg és ezt húzták egyre mélyebbre minden résszel, amikor valami komolyabb téma került elő.

Valójában most is előbukkant egy kevés, de annyira halványan, annyira visszahúzódóan, hogy már nem fáj, hogy ott van. Az évad elején még úgy nézett ki sikerül tovább vinni a hurráhangulatot minden részben, de aztán hatalmas zuhanás volt a piritós Jézusos, meg a kisebbségek, tolerancia, elfogadás szentháromsága. Kéremszépen ide ilyesmi nem kell! A Glee legyen heti 45 perc tiszta szórakozás, legyen hurráoptimizmus. Pont olyan, mint ezen a héten.

Ezt csak tetézi Gwyneth Paltrow vendégszereplése. Remélem nem csak egy részre jött és azt is, hogy nem ő az utolsó. Jót tesz egy sorozatnak, ha híres vendégszereplők bukkannak fel. Ez itt is bebizonyosodott. Mennyire rázta fel az egész poshadt hangulatot? Kifordította és feje tetejére állította. És ez kellett. Nagyon kellett már, hogy lelépjen a megkezdett útról, vissza a kitaposottra. A Glee-nél nem kell a folyamatos változás. Nem kell a koncepcióváltás a második évad egyharmadánál. Kértük vissza a régit, és most meg is kaptuk. Remélem nem csak valami gyenge megingás volt, és ezután megint hátatfordítanak a szórakoztatásnak s hegynek felfele indulnak újfent.

Ez a 45 perc végig mosolygás volt. Fültől fülig ráadásul. Ilyen problémák kellenek, mint hogy nincs többé tator tots és nem olyan, hogy akkor a homoszexualitás az csúnya dolog. Azt hagyjuk másra, nekük laza dolgok kellenek. Aztán ha valakinek nagyon kell keményvonalas drámázás, akkor majd odaképzeli a tator tots és az hatalom vs közösség, egyén vs hatalom közé.

Ez a rész volt minden, amit én a Glee-től várok. Ez volt az, amit példaként kell említeni, ha szórakoztatásról van szó. Könnyed laza szórakozás és még látványos is volt. Mindezt számítógépes csoda nélkül – csak néhány esernyő és pár csepp víz kell.

Nagyon remélem, hogy ez az irány és színvonal is megmarad. Már egy hatásos elkaszálás is megfordult a fejemben, de most megint visszarántottak a állandó nézőtáborba.

süti beállítások módosítása