Római vakáció

Vetítik: Péntek (december 24.), Viasat3 10:50

Roman Holiday
fekete-fehér, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 1953
Rendezte: William Wyler
Főszereplők: Audrey Hepburn, Gregory Peck 

Eljött az év vége, és az ünnepek ideje. Mai karácsonyfa állításhoz, díszítéshez és Szentestére való készülődés jó hangulatának érdekében kapcsoljátok be a televíziót a Római vakáció miatt, vagy komolyan figyelve, vagy akár az előbbiekhez "háttérszórakozásnak" választva.

Ann, egy számunkra ismeretlen ország hercegnője Európát körülölelő politikai túráját fiatal, élni vágyó hölgyhöz méltóan egy idő után megunja. Római tartózkodásánál borul ki a bili, az illetékesek benyugtatózzák a lázadás első jeleire, ő ennek ellenére is megszökik, hogy egyedül, minden felhajtás nélkül fel fedezhesse a várost. A gyógyszer hirtelen hatása miatt egy padon fogadja az álom, s egy véletlen folytán Joe, az amerikai újságíró talál rá, majd viszi magához a hercegnőt, akit nem ismer fel. Másnap derül ki számára, hogy kit is fogadott be, s egyből a nagy lehetőségről, és óriási sztoriról álmodik. Minden létező látnivalót megmutat a főnyeremény Ann-nek, aki mit sem sejtve kezdi megkedvelni a férfit. 

Audrey Hepburn bája, és játéka általában önmagában is elég egy filmhez, de például ebben az esetben nem csak az elfogultság beszél belőlem: Oscar-, Golden Globe-, és BAFTA-díjjal is jutalmazták a Római vakációban nyújtott alakítását és Gregory Peck sem egy utolsó fickó. Minden híres lány-pénzéhes fiú szerelmes sztorijának egyik alapművét csekkolhatjátok ma délelőtt a Viasaton. 10/7.5

I've never been alone with a man before, even with my dress on. With my dress off, it's MOST unusual.
süti beállítások módosítása