Magic Mike

A film témája annyira szélsőséges, hogy ez már önmagában elég, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Ehhez még hozzádobjuk pár ismertebb színész nevét, Steven Soderbergh-et mint rendezőt és a tényleg zseniális előzetest. Persze felesleges előzetes elvárásokat támasztani, ezt már sokszor megtanulhattam volna, de néha engedni kell a csábításnak.

magic_mike_s.jpg

Furcsamód férfi létemre felkeltette az érdeklődésem a film. Azt reméltem, hogy Soderbergh nem esik bele abba a csapdába, hogy a kamera túl sok időt töltsön a sztriptíz klub színpadán. Azt reméltem, hogy picit a kulisszák mögé pillant, nem csak a felszínt karcolgatja. Ezzel szemben egy sztereotípiákkal teli, néhány izmos test intenzív mutogatásával erősen átitatott romantikus történetet kapunk.

A forgatókönyv képtelen elszakadni a klisék és a felszínes előítéletek világától. Persze nem mondom, hogy a film mostani formája nem elégíti ki bizonyos rétegek igényeit. Kétségtelen, hogy kidolgozott férfi felsőtestek viszonylag sok embert lázba tudnak hozni. Nekem ilyen formán a film nem tudott túl sokat nyújtani.

Ami viszont érdekes volt, hogy mennyire improvizálásra épült a film. A legtöbb esetben ez fel sem tűnik, ami a színészeket dicséri. Néhol pedig teljesen egyértelmű, hogy egy-egy veszekedős jelenet ott helyben a kamera előtt született. Ez az egyik erőssége Soderbergh-nek: be mer vállalni kockázatosabb dolgokat a konzum filmek piacán is.

Végeredményben a Magic Mike a saját közönségénél betalálhat, de sajnos a középszinten nem túl túllendülni. Néhány jó ötlet és zenei betét nem tudja kiemelni. Ez bizony kevés volt most.

5/10

süti beállítások módosítása