War

Mikor egy akciófilm elé leülök nem várok sokat. Legyen benne jó sok agyatlan lövöldözés, üldözés és mindez legyen látványos. Jet Li és Jason Statham neve már önmagában elég kéne, hogy legyen másfél órányi szórakozáshoz. Napjaink divatos akciósztárjai és már letettek ezt-azt az asztalra. Nem a nagyszerű színészi játékukat kedveljük, hanem azt hogy kemények. Jet Li nevével egy kis keleti stílusú bunyót is párosítunk. Nos itt ebből itt nem látunk semmit.

Jack Crawford társát és családját a titokzatos bérgyilkos, Rogue ölte meg. Crawford ezután megfogadja, hogy kézre keríti és személyesen áll bosszút társa haláláért. Rogue eltűnik három évre, majd mikor újra megjelenik maffiaháborút robbant ki a Triádok és a Yakuza közt. Crawford ügynök minden eszközt bevetve próbálja meg elkapni.

A történet elég sablonos: zsarú bosszút akar állni barátja haláláért, de ettől még lehet jó akció film. Hangsúlyozom akció film. Jet Li és Statham egymás ellen, ez már jó indítás. A trailer is jót igért. Két percig nem láthattunk mást, csak tömény akciót. Kár, hogy a filmben sem volt sokkal több, mint az előzetesben.

R besorolást kapott USA-ban, itthon 18-as karikát, csak nem nagyon szolgál rá. Nálam ezt azt jelentené, hogy nagy mennyiségű vér folyik, hullanak az emberek, testrészek. Nem vigyáznak a szájukra a színészek és még esetleg egy-egy meztelen test is megvillan. No most itt az első órában szinte semmi nincs. Amikor mutathatna a kamera valamit is, akkor se mutat. Egy-két bazmeg elhangzik, de semmi extra. Az utolsó fél óra valamelyest kielégíti az akció utáni szomjunkat, amit az első óra csak fokozott. Ha ez az utolsó fél óra tiszta akció lenne, egy szavam se lehetne. De nem így van. Itt is csak épphogy megmutatják, csak kóstolgatnak minket. Mintha még csak a film elején lennénk, a bemelegítő képsoroknál. Igaz, hogy lehullik pár fej, meg testrész, de azért ennél már láttam durvábbat is alacsonyabb besorolással is. Én azt mondom, hogy egy akció filmben legyen akció, méghozzá SOK.

A végére betettek egy csavart, ami végül is értelmet ad a storynak, egyébként nem sok van. A végső összecsapás kisebb volt, mint egyes jelenetek a film közben. Kb 2 perc bunyó után már vége is és az se volt valami hűdejó. Lezárásnak pedig egy érzelgős-drámás jelenetet berakni... Nem is értem. Ráadásul Statham ilyesmi eljátszására nem alkalmas, szóval még ez is csak rontott rajta.

Olyan következetlenségek vannak a filmben, amin teljesen leakadtam. Miért avatkozik bele egy FBI ügynök egy maffialeszámolásba? Főleg szó nélkül. Crawford és csapata úgy viselkedik, mint egy maffia-kivégzőosztag. Nem kérdez csak lő.

Összességében ez egy impontens akció film, amire csak úgy ráaggatták a megfelelő jelzőt. Nincs akció, nincs élvezet. Az a kevés, ami volt az jó volt ennek köszönhető az elért pontszám is. Mindezek ellenére nem éreztem időpazarlásnak, de mégsem ajánlanám, csak végső esetre. Részemről 5/10.

süti beállítások módosítása