Anya, lánya, unokája (Georgia Rule)

Már nem is tudom miért ültem le megnézni. Biztos kellett lennie valami nyomós oknak, de ez valahol a filmen való szörnyülködés közben elveszhetett. Az első 5 perc alatt azt éreztem, hogy most kéne abbahagyni. Mégis adtam neki egy esély, hátha jobb lesz. Valamivel jobb is lett, de nem vesztettem volna semmit, ha nem nézem végig. Csak a legvégső esetben nem nézek végig egy filmet, ez még belefért. (Persze nem sok hiányzott.)

Rachel egy elkényeztetett kaliforniai tini. Néhány komolyabb zűr után az anyja úgy dönt, hogy elküldi Idahoba a nagyanyjához. Kölcsönösen utálják egymást, mind a nagyi és anyuka, valamint anyuka és lánya. Rachel a nyugodt kisvárost teljesen felforgatja. Majd mikor egy lappangó titok a múltból felszínre kerül, elszabadulnak az indulatok. Ez a titok újra közelebb hozza őket egymáshoz.

Mivel is kezdjem? Talán legjobb, ha a kedves Lindsay-vel. Nem az a típus, aki ha lemegy a bányába feljön a szén, de nem is az a kimondott bombázó. Itt pedig nagyon ezt akarják lenyomni a torkunkon. Jön a nagyvárosból és bármelyik férfit megkaphatja a kisvárosban, legalábbis a szerepe szerint. Ha valamivel rövidebb ruhákat vett volna fel, akkor azokat már nehezen lehetne ruhának nevezeni. Nagyon idegesítő ez az erőltetett "hú de szép vagyok" dolog.

A másik ilyen nagyon idegesítő dolog a filmben, az a feszültség keltés. Rachel elég hazudós, így nem tudhatjuk, hogy igaz-e amit a mondott vagy nem. Ebből adódik a legtöbb bonyodalom. Nem lenne rossz ötlet, csak a megvalósítás gagyi. Az igaz-nem igaz huzavona nagyon béna. Végig azt kívántam, hogy legyen már vége. A film második felében ez lenne a fő konfliktus forrás, de végig olyan érzése van a nézőnek, hogy ez csak másodlagos.

A vágással lenne még nagyobb problémám. Néhányszor olyan érzésem volt, hogy ez a jelenet még nem befejezett, csak átugranak egy másikra, mert nem tudják befejezni. Néha meg logikátlanul következtek egymás után az egyes jelenetek. Ez kicsit megnehezítette az események követését, főleg annak tükrében, hogy csak sejteni lehet, hogy most igaz vagy nem a kiscsaj sztorija.

A dráma izzadság szagú volt a filmben, pedig minden adva volt hozzá, hogy jót hozzanak össze. Egy két poén is belefért, de nem jellemző. Ahogy a nagyi leoltja az unokáját az tetszett: "Go, fuck yourself!". Olvastam 10/10-es értékelést is, erre csak annyit tudok mondani, hogy ízlések és pofonok. Nálam 3/10 is alig ér. Aki teheti kerülje!

süti beállítások módosítása