The Expendables

Stallone fogta azoknak az színészeknek a nagy részét, akik valaha is csináltak tökös akciófilmet és belezsúfolta őket a filmjébe. Valami alibi forgatókönyvet kanyarított mellé, de éppen csak annyit, hogy a film ne különálló jelenetek füzére legyen. Minderre szósznak ráöntött néhány jó és a filmhez pont passzoló zeneszámot. És kész is. Lehet csodálkozni. Tényleg csak ennyi lenne? Tényleg csak ennyi kell, hogy a moziban mocskosul jól szórakozzunk, miközben minden vérben tocsog? Hát igen. Ennyi lenne.

Nincs varázslat, csak azt nyújtotta, amire éheztünk. Tiszta és mindig fiatalos akcióra. Még akkor is fiatalos, ha 60-as papák zúznak a képernyőn. Az már persze egészen más kérdés, hogy a fiatal feltörekvő "akció tehetségeket" így is simán leiskolázzák.

A film elején az arcaba mászó kamera enyhén idegesítő volt, de aztán ezt is megszoktuk. Cserébe ez a bő másfél óra olyan jelenetekkel kényetetett minket, mint Terry Crews shotgunos menetelése. Mikor a testrészek csak úgy szanaszéjjel szállnak, miközben a MOM Parkban a maxra csavart hangerővel robbantja szét a dobhártyánkat a lövések zaja. És ilyenkor elismerően bólintunk. Erre a filmre bizony megérte várni - megérdemli a szélesvásznat.

Talán ennél többet nem is kell mondanom. A The Expendables egy egyszerű film. Buta történet. Jól megkoreografált harcok, jó soundtrack. Akciósztárok mindenhol - lépni sem lehet tőlük. A The Expendables egy nagyszerű akciófilm. Kemény, irracionális, és a tárak is kifogyhatatlanok. Nincs itt hiba. Kell az ilyen agyatlan moziélmény. Péntek estére tökéletes kikapcsolódás. Az élmény lazán megér 8/10et.

süti beállítások módosítása