Benjamin Button különös élete

Ismét billentyűzetet ragadok, már csak azért is, nehogy azt higgyétek, valami történt velünk.Nagyon sok jó filmet láttam mostanság, és tényleg minőségi filmeket. Az Oscar közeledtével, azért érdemes megnézegetni a jelölteket, akkor is, ha egyet kell értenem tmichellel. Egyre jobban üresedik ki ez az esemény is, ezenfelül van egy pár jó film. S most jöjjön Benjamin Button Különös Élete.

Dióhéjaban a tartalomról. Átlagos este, átlagos emberekkel, átlagos környezetben. A ’30-as évek Amerikájaban járunk, öltönyös, elegáns emberek mindenfelé, zajlik az élet. Ezen az estén születik meg főhősünk Benjamin Button. Nem sokat jósolnak neki. Nem csoda, hiszen úgy nézki, mint egy 80 éves öregember csecsemő létére. Az anya belehal, az apa pedig a rettenetbe. Úgy dönt, hogy megöli a csecsemőt, szerencsére nem sikerül. A baba végül egy öregotthon lépcsőjén köt ki, kinek takarítónője megszánja, befogadja, felneveli. A kis Benjaminnal, azonban furcsa dolgot művelt a teremtő, hisz ő fiatalodik ahogy telnek az évek. A ház lakói elfogadják, a külvilág ügyet sem vet rá, és ő sem a külvilágra, míg meg nem ismeri az egyik öreg hölgy unokáját, Daisyt. Innen kezdődik hősünk különös élete. Félreértés ne essék, ez egy dráma. 

Ami először megfogott, az a film alapötlete volt. Egy ember, aki nagyban más, mint mi, s mégis ugyanolyan. Eredeti gondolat, sajnos nagyon ritka az ilyen manapság. Egy hihetetlen mese és mégis felölel egy egész életet, ezáltal megpillanthatjuk a kor társadalomrajzát, de ami fontosabb beleláthatunk az emberek életébe is. Szerencsére azonban a film nem ragad le ezek száraz ábrázolásanál , hanem megpróbál olyan triviális kérdésre is választ adni, mint a Miért is érdemes élni a világban?  című, amin minden értelmes személyiségnek elkell gondolkodnia. Az élet egyetlen célja, annak élvezése lehet. Sajnos manapság a legtöbben lemondanak erről, mert megbéklyózza őket az általános habitusok, elsodorják őket a mindennapok, és ők pedig beletörődnek. Ez a kérdés szintén megérne egy cikket. Benjamin Button, azonban nem ilyen ember. 

Igazából itt az ideje, hogy Brad Pitt is megkapja, ami járna neki. Nagyon sok jó filmet vállalt el mostanság, s eddig azt hittem, szerencséje volt a forgatókönyvekkel. Idén azonban kitett magáért. Majd tökéletesen játsza, ami a dolga. Egyáltalán nem mű az alakítása, végre megmutatja amit tud. Már az Égető Bizonyítékban is újat villantott a repertoárból, és a Babel is korrektül ment, itt sem okoz csalódást. A jelöltek közül őt tartom a legjobb választásnak. Nem volt a kedvencem, de egyre többre tartom. Fontos még Cate Blanchett játéka, aki mostanában mindig csak szín visz az egész koncepcióba, amihez hozzányúl. A többi szereplő is hozza amit kell, de őket emelném ki.

Meglepően korhű kis film. Mindenre figyeltek.Nem tudom a rendező direkt csinálta e ilyenre, de tényleg olyan érzése van az embernek, mintha egy nagy mesét nézne a fordítva élő emberről. Ha megkapja a film a szobrocskát, én nem nagyon fogok ellenkezni. Mindenképp megtekintendő.

10/9

süti beállítások módosítása