Pár szóban vol 5.

Star Wars: The Clone Wars

Sok szempontból támadható a film. Baltával vágott grafika, gagyi történet és szövegkönyv és persze a Star Wars univerzum gyalázása (ez már csak a nagyon fanok részéről). Mindezek ellenére élvezhető volt az a bő másfél óra, míg a film tartott. Ennek pár egyszerű oka van:

Először is a nagy és látványos csaták utáni vágy. Ott a köztársaság és a szeparatisták között dúló háború. És a látvány potenciál hatalmas, mikor a droid és a klón hadsereg egymásnak feszül, s közben lézerkardok villognak a csatatéren. Ezt a potenciált próbálja megragadni a film, és sajnos kevés sikerrel. Az első felében még vannak bíztató jelek, és látunk is pár nagyszabású ütközetet, de mikor a fő küldetés beindul, minden odavész. Mind a látvány, mind az izgalom. Ez bizony nagyon sajnálatos.

Ami megmenti a film második felét (is), azok a droidok. Az élőszereplős filmben szinte semmi szerepük nem volt azon kívül, hogy a jedik vígan kaszabolták őket. Itt több szerepet kapnak és egy-két kellemes beszólást is.  A készítők nem döntöttek rosszul, mikor a droidokat jelölték meg elsődleges humorforrásnak. Jókor és általában jó helyen sütnek egy-egy agyatlan poént, de az mégis ül. Nem sok ész szorult azokba a bádogkoponyákba. :)

Death Race

Mit várhatunk el, vagy inkább mit várunk el egy ilyen filmtől. A válasz egy felsorolásban valahogy így nézhet ki: vér, erőszak, vér, bunyó, vér, fegyverropogás és motordübörgés, zúzós zene és persze vér. Röviden ennyi lenne; no, most itt ebből vajmi keveset látunk.

Jason Statham természetesen jó választás főszereplőnek. Napjaink egyik ünnepelt (?) akciósztárja és jól végzi a munkát, amit rábíztak. Rajta nem múlott, hogy gyengélkedik a film. Sokkal inkább múlik ez rendezőn és a zenéért felelős Paul Haslingeren. Kevés az akció és túl sok a duma. A zene pedig csak néha-néha jó, de sohasem autózás közben. Pedig akkor nagy szükség lenne valami orbitális zúzdára, ehelyett lagymatag muzsika szól a háttérben.

Ami még erősen hiányzik az az erőszak és a vér. A PG-13-as filmek között vergődő, akcióra és vérre kiéhezett tömegeknek odadobnak egy ilyen csontot, amin már alig van csak hús. Kicsit hasonló a helyzet, mint a Warnál. Valahogy nem elég tökös a film és ezen bukik is.

A történet egyszerűsége és megjósolhatósága már csak hab a tortán. Igaz ezen a fronton nem támasztunk nagy elvárásokat. Viszont a versenyhez használt ötleteket összelopkodták a különböző autós videojátékokból. Fegyverrel felvértezett kocsik? Ez még teljesen oké és a kivitelezés is rendben van, viszont menetközben szedünk fel fegyvereket? Ez már tényleg gáz. Jobb megoldást is kitalálhattak volna.

Gyengeségei ellenére sem mondanám elpazarolt időnek a film előtt töltött majdnem két órát. Egyszeri szórakozásnak megfelelt.

süti beállítások módosítása