Nász-ajánlat (The Proposal)

"Könnyekig megható, romantikával teli vígjáték"
(dmi - filmzsungel.blog.hu)

Az Egy boltkóros naplója után nem volt igazán hangulatom a vígjátékokhoz. A negatív élmény jelentősen befolyásolhatja szerintem a stílushoz való hozzáállását az embernek. De úgy éreztem, egy rossz filmes élmény hatására, nem írhatok le egy egész műfajt. A Nász-ajánlat, revansot vesz, kiköszörüli a vígjátékokon esett csorbát.

Margaret Tate (Sandra Bullock) már elnézést a vulgáris kifejezésért egy fap*csa. Kiváló képviselője, korunk törtető karrierista business-dívájának. Előre jutásáért mindent megtesz, neki semmi sem szent, az a szó, hogy érzelem nincs a szótárában. Az egyik kiemelkedő multicégnél építi egyre emelkedő karrierjét a könyv kiadás berkein belül. Mivel senki nem tökéletes, még ha annak is gondolja magát, ő is elkövet egy pici bakit. Mivel kanadai származású, egy meggondolatlan lépése miatt, a bevándorlási hivatal fókuszába kerül. Már az ajtóban "kopogtat" a kiutasítás szelleme, valamit tenni kell. Kapóra jön a már három éve hűségesen dolgozó asszisztense Adrew (Ryan Reynolds), aki mindenre képes, hogy ne vesszen kárba a hosszú évek talpalása. Margaret hirtelen ötlettől vezérelve, egy megállapodást kínál Adrew-nak, elkerülvén a kitoloncolást és elérvén a régen vágyott előléptetést - házasodjanak össze. Igen ám, de ezt hosszú procedúra előzi meg, és hol is lehetne jobban megismerni egymást, mint Alaszkában, Andrew nagyijának 90. születésnapján. 

A story lassan indul, már kezdünk aggódni hogy ismételten egy lapos, semmitmondó történettel állunk szemben. De nem! Az események kibontakozásával egy időben láthatóvá válik Margaret lelki átalakulása, ahogy a szigorú, mindenkit távol tartó üzletasszonyból, egy érző szívű, már-már vonzó fiatal nővé érik. A poénok nem hasfal rengetőek, de mindig a helyükön vannak, jókor jó időben. A romantikus vonalat sem húzták túlságosan csöpögősre, inkább a megindító jelzőt találom ide illőnek.

Személy szerint, régen láttam már Sandra Bullockot vásznon, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy régi fényében tündököl. Talán kissé le is játssza Ryan Reynoldsot a vászonról. Régi vesszőparipám a mellékszereplők. Egy filmnek a különleges ízét, kellemes hangulatát ők adják meg. A tündéri Annie nagyi (Betty White) és az "univerzális", hol sztriptíz táncos, hol bolti eladó, de ha kell pap szerepében brillírozó Ramone (Oscar Nunez) megadja a "szükséges pluszt" a mozinak. Ajánlom mindenkinek, olyan igazi "összebújós" film a Nász-ajánlat.

süti beállítások módosítása