Sorozatmánia - Az új trónkövetelők 3/2. The Forgotten

Talán morbid aktualitásként lehet értelmezni, hogy pont halottak napján írok erről a sorozatról. Igazság szerint nem így terveztem teljesen a véletlen műve. Úgy gondoltam még egy széria erejéig nézzünk szét az ABC háza táján.

Az esetek nagy részében, amihez Jerry Bruckheimer a nevét adja, legyen az mozifilm vagy sorozat, a néző minőségi munkát várhat. A Forgotten esetében ez az állítás hellyel-közzel igaz. A sorozat témáját tekintve nem egy új keletű dolog. Gondolok itt a Döglött akták vagy a Nyomtalanul című filmekre.

Ilyen esetekben a készítőknek nincs egyszerű dolguk, mivel szükség van egy kis plusszra, hogy leültessék a nézőket. Itt is történetileg megvan ez a plusz, bár én inkább csak pluszocskának mondanám. Hogy ne rébuszokban beszéljek, rátérek a lényegre. A pilot epizód elején megtudhatjuk, hogy Amerikában évente több ezer azonosíthatatlan holttestet talál a rendőrség. Amikor a nyomozás ezen a ponton megreked, akkor lépnek színre a sorozat szereplői. Ők az Elfeledettek nevezetű szervezet civil aktivistái, akik önként, szinte már küldetésnek tekintve az ügyet, nyomozásba kezdenek. Az már más kérdés hogy a dolog mennyire van misztifikálva, ennek megítélése nem az én feladatom. A másik dolog, ami inkább érdekességnek tekinthető, az áldozat szellem lényként való megjelenése, gondolatainak kivetítése. Tény hogy ilyen megvalósítást most használtak először.

A szereposztás tekintetében, hasonlóságot fedezhetünk fel a Flash Forwarddal. Az új arcok mellé itt is egy régi ismerős köszön vissza. Alex Donovan ex-rendőr, és egyben az Elfeledettek vezetőjének szerepében Christian Slatert köszönthetjük. Hozza a szokásos formáját lehet hogy nem Oscar esélyes de a "munkáját elvégzi". Mindent figyelembe véve, a Forgotten nem lesz a sorozatok blockbustere, de az erős közép mezőnyben becsülettel megállja a helyét.

Öt epizód megtekintése után:

süti beállítások módosítása