Szenteste lesz még...

Olyan filmeket ajánlok most, amikről hosszabb írás nem fog születni, viszont talán valakinek kedve támadhat hozzá, a pulykás halászlé és az ajándékozás után.

Tele hassal, boldogan az embernek elképesztően leesik az ingerküszöbe, meg aztán jó esetben a film csak aláfestésként szolgál, egy jóízű családi csevelyhez. Így fordulhat elő, hogy szórakoztatónak találjuk a Harmadik Shrek című alkotást, amit 19:35-től mutat a TV2. A bőrlenyúzás közepesen rossz esete, amikor már nem lepődünk meg semmin, de halkan kuncogunk, és elégedetten simogatjuk pocakunkat, netán egy pohár bor is beficcen. A történet magját Shrek, tróntól való viszolygása adja, minek hatására elmegy, hogy méltó trónörököst keressen maga helyett.

Nagyságrendekkel igényesebb és eredetibb szórakozást nyújt koradélután (14:20), a Végtelen történet. A Viasaton tekinthetjük meg, Michael Ende regényéből adaptált, NSZK-angol kooprodukciót. A magányos, ám nem éppen fantáziátlan Bastienne, egy délután belekezd egy könyvbe, aminek lassan részévé válik és elképesztő kalandokba keveredik Fantáziavilágban.

Már korábban írtam a Reszkessetek betörőkről, ami nekem sok évig, egyfajta szeánszként része volt a Karácsonynak, vagy legalábbis az utána következő szünnapoknak. Chris Columbus filmjét, nem tudom máshogy leírni, mint tipikus, kilencvenes évekbeli vígjáték. Az egészen minimális bonyodalmat, hatalmas gegparádéval záró filmecskét abszolút ajánllani tudom. Plusz jó tulajdonsága, hogy közben lapozgathatjuk az új könyveinket, vagy alaposan végiggondolhatjuk, melyik zserbót kívánjuk befalni, mert nem dől össze a világ, ha ki-kihagyunk 10 percet. Aki szeretné, az kilenc előt öt perccel tudja magáévá tenni, az RTL Klub segítségével.

Még kettő animációs van vissza. A Táncoló talpak (19:00 RTL Klub), ami igencsak muzikális pingvinekről szól, akik között található egy, aki csak táncolni tud. A Túl a sövényen az est egyértelműen legjobb rajzolt eseménysorozata, ahol is állatokból verbuválódott siserehad, lopkod a csúnya emberektől kaját. Öt előtt kezdődik, tíz perccel, méghozzá a TV2 műsorán.

Ennyi lett volna, mindekinek Boldog Karácsonyt!

süti beállítások módosítása