Star Wars: Clone Wars

Egy kis ráadás a Star Wars világ boncolgatása közben. Ezzel talán az összes említésre méltó Star Wars világhoz kapcsolódó mozgókép említésre került a blogon. Javítsatok ki, ha tévednék.

A második és harmadik rész között tátong egy hatalmas történeti hézag. A szeparatisták és a Köztársaság közötti háború lángba borította a galaxist, mikor megérkeztek a klónok a Geonózisra. Ezt a hézagot próbálja meg betömni ez a sorozat. 2008-ban volt egy rémisztően hasonló című animációs film és egy ahhoz kapcsolódó sorozat. Nos, ez nem az. A most tárgyalt sorozat még 2003 és 2005 között készült és majdnem teljesen kitölti a történeti hézagot a 2. és 3. rész között.

3 évadot élt meg és a történetet éppen addig görgeti előre, ahol a Sith-ek bosszúja kezdődik, azaz mikor Grievous tábornok elrabolja Palpatine főkancellárt.

Szerkezetileg két részre oszthatjuk ezt a három évadot. Az első két évad rövid (kb. 5 perc hosszú) epizódokat tartalmaz, amik elsősorban a harcokra koncentrálnak.  Kevés beszéd, de annál több csata. Természetesen feltűnnek régi ismerősök és néhány új arc is. Érdekes, hogy a klón katonáknak sosem látjuk az arcát, mindig viselik a sisakjukat. Különálló epizódok vannak ebben a részben, nem áll össze az egész egy nagyobb történetté. Egy-két csatába belekóstolhatunk, de valójában nem ad túl sokat a történeti tudásunkhoz.

Ez a rész nem csak történetvezetésében, de rajzstílusában is különbözik a másodiktól. Sokszor elnagyoltak és kidolgozatlanok a rajzok. Főleg igaz ez a különböző járművekre, űrhajókra.

A második rész már hosszabb összefüggő epizódokat tartalmaz. Elsősorban Anakinra koncentrál, a motivációira, és arra, hogy lesz igazi jedi lovag. Itt kevesebb a harc, több a történet. A rajzok is változnak – számomra – a jó irányba, mert kidolgozottabb lesz a világ.

Az összes részt Genndy Tartakovsky rendezte, az a Genndy Tartakovsky, akinek a Dexter laboratóriumát is köszönhetjük. Érződik is a hatás, de a legszembetűnőbb (az eleinte) nagyon hasonló rajzok. Tartakovsky jó, ezt már korábban is bizonyította, és most sem hagy minket cserben. Egy elfogadható sorozatot tesz le az asztalra, ami méltó a Star Wars világhoz. Nem fércmunka, nem összecsapott. Élvezhető, de egyértelműen az kisebb korosztálynak készült.

Az összes epizód hozzáférhető összegyűjtött formában és rövidsége miatt összesen 2 óra végignézni az egészet. Érdekesség ez a rövid sorozat, semmit több. Egyszeri szórakozás, megnézését csak annak ajánlom, aki nem intézi el egy vállrándítással a Star Wars világát.

süti beállítások módosítása