Splinterheads

A Spinterheads egy viszonylag ismeretlen darab, én is csak véletlen botlottam bele, és ha már ott volt, meg is néztem. Tavaly már kaptunk egy kellemes filmet hasonló témában – vidámparkos, romantikus, vígjátékos. Ez is ilyen, ugyan az előbb említett remek kis filmhez nem ér fel, de egy kellemes esti szórakozásnak tökéletes.

Justin nem éppen az élet császára. Egy kisvárosban él, ahol unalmas az élet. A legjobb barátja, főnöke is egyben és kertrendezéssel foglalkoznak. Szerencsétlenségére a helyi seriffnek is szúrja a szemét, amiért Justin anyja dobta a seriffet. Aztán egy nap vándor vidámpark érkezik a városba és vele együtt Galaxy is. Bár eleinte nincsenek annyira oda hőseink egymásért, a végére mégis happy end lesz.

A történet nem emelkedik ki eredetiségével, szóval valamit még villantania kell a filmnek, hogy érdemes legyen elővenni. Általában elmondható a színészekről, hogy jól megoldották a feladatukat – erre sem lehet panasz. Akit szeretni kell, szerethető; akit utálni, utálható. Nincs ezzel baj. A szövegkönyv zsenialitását sem dicsérhetem, de legalább nem bugyuta, mint oly sok romantikus komédiának álcázott valaminél.

Néhány szerepben ismertebb arcokat köszönthetünk. A főszereplő csaj nem csak azért volt ismerős, mert a Transformersben is feltűnt pár jelenet erejéig, de tegnap az éjjeli buszon hazafele rájöttem, hogy azért is, mert itt a városban van egy csaj, aki megtévesztésig hasonlít rá.

Az alap karniválos-romantikus történetet megkavarták egy kis geocachinggel, ami csak érdekesség, de nem ad új színt a filmnek. Persze így hőseink szép mezőket jártak be, és erdei tavacska partján lévő szikláról ugráltak, és mindezt még egészen tűrhetően is fotózták, de sajnos ennyi. Pedig itt lehetett volna valami eredetiséget vinni a filmbe.

A Splinterheadsban semmi sincs elrontva. Nincsenek kirívó hibái, élvezhető minden szempontból. Vígjátéknak vicces, romantikus filmnek elég romantikus, de még nem nyálas, szóval nem értem, miért csak középszerű, de az. Nem tud ezen segíteni, így csak egy 6/10. Ettől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom, mert kellemes esti kikapcsolódás. Egyetlen apró hibája, hogy nem találtam hozzá értelemes nyelvű feliratot neten, így csak eredeti nyelven, felirat nélkül lehet élvezni.

Spinterheads
színes, amerikai vígjáték, 94 perc, 2009
r: Brant Sersen

süti beállítások módosítása