Könnyű nőcske (Easy A)

Egy tévészpotban láttam először, hogy létezik ez a film. Csodálkoztam is, hogy még nem hallotam róla, pedig ez pont nekem való film. Olyan igazi guilty pleasure, amit az ember már talán inkább letagad, de hogy egy blogon nyíltan vállalja. Sőt bevallja azt is, hogy élvezte is. Hát azt nem sokan.

Pedig a film másfél órája igazán élvezetes és kielégító a műfaj kedvelőinek. Megjelennek a szokásos klisék, csak néhol csavarunk rajtuk egyet-egyet. A bevált panelek mellé be-becsúszik egy-egy eredeti is. Talán még olyan is, amit tini film köntösben nem, vagy csak nagyon ritkán láthatunk.

Kis vérfrissítés jótt tett már. És persze nagy elődök felemlegetése, vagy éppen pofátlan nyúlása? Inkább az első, mert ha lopott is, akkor azt olyan jól teszi, hogy nincs kifogásunk ellene. Például Ferris Bueller musicalbetétje pofátlan nyúlás lenne, ha nem lenne jó, de itt bizony jól időzítik a dolgot. Emma Stone jó pillanatban ugrik ki a fahasábok közül, és lejt enyhén kihívó táncot.

Feltörekvő színésznőcske, de egyelőre a butuska tini komédiáknál többre nem vitte. Jól alakít itt is, valamennyi tehetség is szorult belé. S az sem elhanyagolható, hogy szívesen elnézegetjük a vásznon. Legjobb barátnőt alakító Alyson Michalka viszont pont a másik véglet. Ugye feltűnt, a Hellcats című sorozatban (amit részemről másfél rész után kaszáltam, de még a biteket is újrairtam a vinyón, nehogy valami maradjon utána). Neki van hova feljődnie minden téren. Játszani nem tud, és annyira mű nő hatását kelti, hogy egy felfújható gumibaba is elbújhat mellette.

A többiekről talán szólni sem érdemes. Közhelyes karakterek, nulla mélységgel. Persze ezt felesleges felhánytorgatni a filmnek – nem ezért ültünk le elé. Esetleg még Amanda Bynes esetében kérdezhetjük meg magunktól, hogy hova tűnt a lány a WHAT A GIRL WANTS című filmből.

Az EASY A könnyed, vicces és érdekes módon sehol sem kínos. Minden jelenet vállalható, egyiknél sem érezzük azt, hogy mi szégyenkezünk a főhős helyett. Pedig itt a téma miatt talán lehetne is. Ügyesen van megoldva a film, az egyszer biztos.

A mindenütt feltűnő ismerős és ismert arcokat pedig csak üdvözölni tudom. Színesítik a filmet, még akkor is, ha csak néhány mondat erejéig ugranak be.  

A műfaj kedvelőinek melegen ajánlom a filmet – nem fog csalódást okozni. A nagy "tanulságért" persze kár, és azért is, hogy ennyire szájbarágós, de legalább már nem libatömés jellegű, csak olyan szájba rimánkodós. Végeredményben repül rá a 7/10. Könnyed esti szórakozás.

süti beállítások módosítása