Martin Munkácsi a Ludwig Múzeumban

Sajnos kiállításra járni még kevesebb időm van, mint filmet nézni, de néha napján akad rá lehetőségem. Ráadásul most kivételesen fizetnem sem kellett, ami bárhonnan is nézzük külön öröm.

Maga a kiállítás nagyon tetszett. A filmeken kívül a fotózás a másik témakör, ami nagyon közel áll a szívemhez. A fotósok valami furcsa szűrőn keresztül látják a világot. Mindig valami olyat tudnak kiragadni a valóságból, ami messzemenőkig általános, de abban a beállításban mégis megváltja a világot. Martin Munkácsi sem különbözik ebben a fotósoktól. Nagyszerű pillanatokat sikerült megörökítenie.

A tárlatvezetés tanúság szerint művészi szintre fejlesztette egy-egy kompozíció összeállítását. A legkisebb részletekig megkomponált képek, de közben ott lapulnak a gyűjteményben a spontán ellőtt képkockák is.

Számomra ezek a képek sokkal meghatározóbbak voltak, mint a precízen beállított és "összerakott" fotók. Egy-egy különleges pillanat képkeretbe foglalása szerintem sokkal nehezebb és számomra több értéket is képvisel, mint egy beállított kép.

Tárlatvezetésen mindenképpen érdemes részt venni, mert érdekes dolgok hangzanak el. Számomra a szűkös időkeret miatt picit rohanósra sikerült a kiállítás megtekintése, de érdemes rászánni az időt. A tárlatvezetés után mindenképpen újra végig kell menni és az elhangzottak fényében újra kell értékelni és értelmezni a képeket. Ha lett volna még legalább fél órám, akkor sokkal többet tudnék most írni. Így be kell érnetek és nekem is be kell érnem ennyivel.

A tárlatvezetés ingyenes, ha jó időpontban megyünk. Elméletileg minden este 6-kor indul, amiért – a rendes belépőn kívül – nem kell fizetni. A kiállítás este 8-ig van nyitva, így rohanni sem kell. Még 2011. január 9-ig megtekinthető a Ludwig Múzeumban a kiállítás. Én mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el.

süti beállítások módosítása