Igazából szerelem (2003)

Vetítik: Péntek (december 24.), Viasat3 21:30

Love Actually
színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 129 perc, 2003.
Rendezte: Richard Curtis
Főszereplők: Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Bill Nighy 

A Karácsony a szeretet ünnepe, legyen szó bármilyen családról, baráti társaságról, párokról. Az évnek e három napja, és az ezeket körülölelő hét a romantikusaknak a legszebb a világon. A tökéletes ajándékokért futkosunk, fát fogadunk örökbe, kipucolunk minden piszkot a lakásban, és a szívünkben is. A leginkább passzoló, és teljes lelki nyugalommal ajánlott filmem a szentestére az Igazából szerelem, mely hasonló, gyakran általunk is átélt élményekről, érzésekről szól, angol humorral, kedvenc brit színészeinkkel.

Ez talán az első olyan film, amit először az óriás vásznon láttam, és azóta is évente legalább kétszer újrázva van. A már előbb felsorolt indokok miatt, illetve a szálak fokozatos kibontása és a történetet vezetés könnyeden bonyolult. Olyan, mint a valóságban is, ha minimálisan is, de mindenki kapcsolatban áll mindenkivel, még egy olyan hatalmas városban, mint London. Mindenki megtalálja a saját alteregóját ebben a bő két órában. Mindegy, hogy a középosztálybeli családot, szerelmi háromszöget, vagy magát a frissen megválasztott angol miniszter elnököt is látjuk, az öröm, bánat, magány, szeretet érzése egyikük életében sem tér el. S pont ezért olyan, amiért mindenki szereti: kicsit sem szirupos, és egészen valóságos.

Az Igazából szerelem egy csupa szív film, a Szentestére pont illő, nézzétek bátran, aki már látta annak nem kell magyarázni, aki pedig még nem, annak kötelező. 10/8

Let's go get the shit kicked out of us by love.
süti beállítások módosítása