Holdhercegnő (The Secret of Moonacre)

Vetítik: december 25. 19:00, RTL Klub

Csupó Gábor második rendezése visszalépés a Híd Terabithia földjére után, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó. Első egész estés rendezése inkább kísérletezgető jellegű volt, ezzel szemben itt visszatérünk a kommersz vonalra.

A Holdhercegnő minden ízében mese, a komolyság árnya sem vetül rá. Igazi romantikus történet csodákkal és váratlan pálfordulásokkal. Ellenségek válnak legjobb barátokká egyik pillanatról a másikra, vagy egyesek másodpercek alatt értékelik át az életszemléletüket. A végén – azért sejthetjük –, hogy mindenki jól jár ezzel, mert a happy end már az első képkockától úton volt.

Mondhatnánk, hogy ezek az illogikus fordulatok a történet gyengeségei, mintsem erősségei. És nem is járnánk messze az igazságtól. A Holdhercegnő egy bizonyos kor után már nem nyújt felhőtlen szórakozást. Teljes mértékeben a gyerekekre koncentrál. Ennek megfelelően a történeti csavarokat már láthatjuk z film elindulásakor, és a végkifejlet sem titok.

Ennek ellenére kellemes családi szórakozás lehet, bár fel kell készülnünk, hogy ez nem Terabithia. Erőteljesen tévéfilm jellegű, pedig moziban is játszották. Bizonyos, a filmektől független faktorok miatt nem szoktam javasolni filmek tévében való megtekintését, de ha ma mégis a képernyő előtt kötnénk ki, akkor a lehetőségek közül a Holdhercegnő egy igen jó választás. Messze nem tökéletes ez a film, vannak gyengeségei, amik egy idősebb nézőnek már nagyon szúrhatják a szemét, de a kicsiknek kellemes másfél óra lehet ez a mese.

Ha pedig a helyszínek nagyon ismerősnek tűnnénk az csak azért lehetséges, mert néhány jelenetet itthon forgattak. Feltűnik a pilisi erdő, vagy éppen az Operaház is. Mindig kellemes élmény felfedezni kis hazánk tájait a külföldi filmekben. :)

süti beállítások módosítása