Micsoda nő!

Vetítik: Vasárnap (december 26.), RTL Klub 21:40

Pretty Woman
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 119 perc, 1990.
Rendező: Garry Marshall
Főszereplők: Richard Gere, Julia Roberts

Levezetés képpen következzen a '90-es évek, és egyben Gere és Roberts egyik legszórakoztatóbb filmje, a Micsoda nő!. Eredetileg egy sötétebb new york-i drámának tervezték az alkotók, de egy hirtelen pálfordulással (mondhatni szerencsére) sikerült egy jó vígjátékot készíteniük.

Bár nem ebben az ünnepi idényben játszódik, de nem kevés tanulsággal szolgál a film az elfogadásról, és egymás alaptalan elítélésének rossz mivolta ellen szól. Edward (Gere) jól kereső, sikeres üzletember akinek Los Angeles-be kell töltenie néhány napot. Szórakozásként felszed egy, az utcán sétáló, kirívó öltözékű, kezdő örömlányt, Vivian-t. Eltöltenek egy kellemes estét, majd Edward egy hétre előre kifizeti a lányt: el kell játszania, hogy a partnere, s cserébe nem, hogy megfizetik, hanem minden földi jóban megmártózhat. Adódnak persze furcsa szituációk, de a lány rátermettségének köszönhetően, valahogy mindig kihúzza magát a bajból. A továbbiak, szerelem, bonyodalom stb. persze adottak.

Kellemes kis film, nem akar több lenni annál, ami, az utcai prosti kifinomult hölggyé válásának mesés története pedig jól keveri a humort és a romantikus szálat. 10/6.5

süti beállítások módosítása