Frászkarika 3D- Fright Night 3D

 "Nincs új a nap alatt"- hangzik a közismert posztmodern tétel. Így várható volt, hogy a régi klasszikusnak számító 1985-ös Fright Night című horrorvígjáték is újra terítékre került. A vámpíros, természetfölöttis témával meg gyakorlatilag BÁRMIBŐL tekintélyes mennyiségű pénzt lehet keresni, úgyhogy a készítők legalább egy hálás, a maga korában népszerű filmet poroltak le a VHS-polcról. Az természetesen mellékes, hogy a klasszikus "segítség-vámpír-van-a-szomszédban" ötletét már számtalan filmben láthattuk (Legutóbb talán az Engedj be!- Let The Right One In c. zsenialitásban), de úgy tűnik, le lehet még húzni néhány bőrt a témáról. Node, a film.

Bevallom a trailer-t nézegetve nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez most hűdevicces, vagy hűdekomoly lesz, de ha a kettőt megfelelő mennyiségben ötvözik, tehát borzongós, ugyanakkor elég vicces, az általában elég jó szokott lenni. Nem gondolom, hogy Colin Farrell alakításában nagyot csalódhatunk, eddig nem láttam tőle olyan filmet, amiben ne hozta volna zseniálisan  a karakterét, úgyhogy a magam részéről nyugodtan el tudom képzelni sötétben ólálkodó agyaras rosszfiúként. Emellé a szintén jól bevált keretsztori társul; sikeres, jóképű középiskolás srác (Anton Yelchin), a suli legmenőbb csajával, meglehetősen jól karbantartott anyukával, meg egy kellően fura baráttalmegáldva megpróbálja kiiktatni a szomszédok vérére, és a barátnőjére áhítozó vérszívót. Minden megvan tehát egy korrekt, egy estés filmhez, melyet a 3D-s térhatás még különlegesebbé tehet.

 

Brékin' Nyúz! Nyerj páros belépőt a hazai premierre, mindössze annyit kell tenned, hogy válaszolsz három (rendkívül egyszerű) kérdésre!!!

1. Ki a film rendezője?

2. Milyen nemzetiségű a két főszereplő, Colin Farrell illetve Anton Yelchin?

3. Melyik filmjéért és mikor kapott Colin Farrell Golden Globe-díjat?

A helyes megfejtéseket a filmdzsungel@gmail.com emailcímre továbbítsátok! A sorsolás aug. 15-ig, azaz hétfő éjfélig tart! Az első öt helyes megfejtőt tudjuk megajándékozni a mozijegyekkel!

süti beállítások módosítása