Say Anything…

A Say Anything… bája, hogy nem akar hivalkodó tini film lenni. Csendesen önmegvalósító film. Lloyd kitűz maga elé egy célt, ami hit nélkül elérhetetlen lenne. Lloyd Diane szívét szeretné elnyerni. Ez nem egyszerű feladat, ha az ember 18 éves.

say-anything.jpg

A film egy visszafogott coming-of-age történetet mesél el. A karakterek hétköznapi figurák. Már-már elhitetik velünk, hogy a való életből léptek fel a vászonra. Nincs itt helye a szupergeek kívülállónak, de az iskolai nagymenőnek sem. Lloyd és barátai csak átlagos gimnazisták, akik most érettségiztek és előttük az élet.

A játékidő 100 perce alatt a mosoly odaragad az arcunkra. Néha kicsit melankolikusba csap át a hangulat, de még itt is inkább vidám, mint szomorú. Lloyd nem tudja mit kezdjen az életével, de ez abban a pillanatban, azon a nyáron nem számít semmit. Lloyd látóterét kitölti Diane és ez több mint elég is. A film is pont ilyen. Apróságok töltik ki a látóterünket és ezekkel nagyon jól elvagyunk.

Mike Cameron: …how'd you get Diane Court to go out with you?
Lloyd Dobler: I called her up.
Mike Cameron: But how come it worked? I mean, like, what are you?
Lloyd Dobler: I'm Lloyd Dobler.

A Say Anything… egy kellemes nyáresti szórakozás. Nagyszerű dolog a coming-of-age filmekben, hogy nem veszítenek a frissességükből. Ez a film is már bő 20 éves, de még még ma is ugyanolyan fiatalos, mint anno. Fiatalság, bolondság, szerelem és világmegváltás. Tényleg csak ennyi kell.

7/10

süti beállítások módosítása