A Karib-tenger kalózai - A világ végén

Emellett a film mellett nehéz elmenni szó nélkül. Nekem sem sikerült. Bár már lefutott téma és már mindenki látta, mert a tavalyi év egyik kötelező darabja volt, én mégis szentelek neki pár sort. Ennek az oka pedig az, hogy iszonyat jó szórakozást nyújt. Nagyon hosszúra sikerült és mégis le tudja kötni a néző figyelmét egészen a főcímig.

Első megtekintésre elég kusza volt. Így másodjára jobban lehetett a részletekre figyelni. Persze ez minden filmmel így van, de itt az állandó ki-kit árul el játék kicsit bezavar. A moziban választhatott az ember: vagy megpróbálja kibogozni a szálakat és elveszik bennük, vagy élvezi amit lát, de értetlenül jön ki a teremből. Másodjára már tiszta sor a történet és van lehetőségünk a részletekben gyönyörködni. Azt kell mondjam, hogy másodjára jobban tetszett.

A történetre nem is pazarolnék betűket, úgy is látta mindenki. Aki esetleg nem, az itt talál többet a történetről.

Jack Sparrow még mindig vicces, Swann kisasszony még mindig gyönyörű. Vannak, amik nem változnak a filmben. Viszont az előző két résszel ellentétben ez sokkal inkább a mese felé húz. Talán egy picit túlzásba is vitték. Visszatérnek a már jól megszokott szereplők. Jack Sparrow szinte elviszi a hátán az egész filmet. Fantasztikusat alakít, mint mindig.

A humoros felfogás eddig is jellemző volt a filmre. Ezen nem változtattak a készítők és ezt bizony jól tették. A poénok jók és jó helyen is vannak. Persze a legtöbb poént még mindig Jack Sparrow szolgáltatja.

A készítők végig figyeltek arra, hogy a PG-13-as korhatáron belül maradjanak. Ezért nincs is sok trágárság benne. Pedig egy kalóz szája lehetne mocskosabb egy kicsit. Viszont ott van az a jelenet, mikor Jack kiveszi az agyát a helyéről. Nesze neked PG-13! Üde színfoltja a filmnek.

Monumentális csatákból itt is van elég. Ott van még a betétdal, amit nem lehet elfelejteni. Még sokáig ott zúg az ember fülében. A három közül nem ez a legjobb rész, de jó szórakozást nyújt és sokszor újranézhető. Részemről 7/10, de már majdnem 8.

süti beállítások módosítása