Pár szóban vol. 3.

Nehéz idők (Harsh Times)

Számomra ez a film üres. Túl sokat akart és így nem adott semmit. Egyszerre akar egy társadalmi korkép (az 'o' helyett 'ö' és 'ó' tetszőlegesen választható) és jellemdráma lenni. Egyszerre akar egyfajta útkeresést mutatni: hogyan próbál beilleszkedni és a társadalom hasznos részévé válni két huszonéves fiatal férfi? Hogyan tudják maguk mögött hagyni az önromboló nihilista és hedonista életüket? Egyikük öbölháborús veterán. Ezen keresztül szeretnék bemutatni, hogy a háború mekkora lelki teher és az "öbölháborús szindrómára" kihatását az emberek életére – ennek a betegségnek léte ugye még nagyon is kérdéses. Tipikusan sokat akar a szarka esete…

Bale nem tud hibázni. Bármilyen szerepet is kap, az maximálisan túlhúzza, de még nem lépi át azt a határvonalat, ahol már túljátszásnak éreznénk. Azt hiszem ő simán csak profi. A többi szereplő itt csak asszisztál neki, én súlytalannak éreztem a játékukat.

A tökéletesen öncélú erőszak megbocsájthatatlan a filmben. Semmi köze a történethez, nem viszi azt előre. 5/10.

Legyőzhetetlen (Invincible)

Egy jó sportdráma. Ennyi. Wahlberg villant, hogy képes azért játszani. Meg izmot is, ami meglepő volt számomra, mert nem emlékeztem, hogy ennyire kigyúrt lenne.

Csak és kizárólag a főszereplő életére koncentrál, de közben bizonyos részeket tökéletesen elfelejtenek. A régi haverokkal való viszonyt kicsit túlzásba viszik, míg a csapatba való beilleszkedésről egy szó sem esik. Egy-két elejtett megjegyzés utal csak rá, hogy nem szívesen látott vendég a Philadelphia Eaglesnél.

Igazából mindent megkapunk, amit a műfajtól várunk, így tényleg egy rossz szavunk nem lehet. És Wahlberg tényleg jó választásnak bizonyult. Én adok neki 7/10-et.  

süti beállítások módosítása