Oscar

Enyhén szóval későn, de azért én is ejtek szót az eseményről. Még van bő egy hónapunk az eredményhirdetésig. Addig marad a tippelgetés, meg a listázás. Nos, ezekből én megint csak kivonom magam, mert egyszer úgy is kiderül, ki viszi haza szobrocskát, addig meg felesleges ezen izgulni.

Idei jelölteket végigböngészve egy dolog jutott az eszembe: uncsi. De iszonyatosan. Semmi meglepetés, még egy újabb Juno jellegű filmet sem húztak elő a kalapból. Eltűnnek a kis költségvetésű, de nagyon igényes és élvezhető filmek. Nagyon a radar alatt vannak. Nagy kár.

De nem is azért akarok itt írogatni, hogy sírjak, meg szapuljam ezt a nívósnak kikiáltott eseményt. Lényeg az, hogy én is felsorakozom, és szépen lassan megtekintem a filmeket még a gála előtt. Lesz értekezés is róluk, a terjedelem majd kiderül. A fő kategóriák azért prioritást élveznek, de próbálok minél többet górcső alá venni.

Egy dolog mellett azért nem lehet elmenni. Az animációs film kategória: ez már nem csak unalmas, de valahol szégyen is. Nem hinném, hogy ez a 3 film lenne az idei animációs termés krémje. Nagyon nem. És a Wall·E-t túlértékelik. Ennyi.

süti beállítások módosítása