Pár szóban vol. 4.

Smart People

Egy széthullott irodalom professzor, egy perfekcionista tini, egy életművész nagybácsi és a családból szabadulni vágyó báty. Ebbe az idillinek kicsit sem mondható környezetbe esik be Dr. Hartigan.

Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Ellen Page. Impozáns színészi gárda. És jól is alakítanak. Csak Parker kisasszony lóg ki sorból. Az ellenérzéseim vele szemben sajnos befolyásolják az objektív látásmódom, de ettől függetlenül szerintem még mindig elég bénán játszott itt. Nálam anno berakta magát az irritáló new yorki szingli skatulyába, aki ráadásul nem tud rendesen öltözködni. Majdnem miatta szalasztottam el ezt a filmet, ami szerencsére nem történt meg.

Furcsa egy társadalomképet fest, végig elég pesszimista hangvételű, amiből csak egy kicsit enged fel a végére. Valamiért egy feelgood mozira számítottam, ehelyett nagyon borongós volt. Ezt eleinte nehezen emésztettem meg, de mikor sikerült már nem voltak gondok. Végeredményben egészen kellemes élmény volt.

Út a vadonba (Into the Wild)

Meg lehet próbálni megragadni a lényeget, de ne számítsunk sok sikerre. Szóban nem lehet visszaadni azt az élményt, amit a film nyújtani tud és nyújt is. Egyszerűen csak látni kell. A képek magukért beszélnek: csodálatos tájakon játszódik, és az élményt még intenzívebbé teszi a profi operatőri munka.

Színészi fronton mindenképpen szót kell ejteni Emile Hirsch-ről. Nagyon sok jelenetben egyedül van csak a vásznon. Könnyen válhatna így unalmassá, monotonná a film, de mégsem teszi. Ez pedig nagy részben Emile Hirsch érdeme, aki felnő a feladathoz és tényleg kiemelkedő alakítást nyújt. A fel-feltűnő mellékszereplők, pedig csak színesítik a filmet.

Már annyian kivesézték ezt az alkotást, hogy több szót nem érdemes rá "vesztegetni". Csak hát azok a képek… Nem lehet velük betelni. Én nem tudok, elnézegetném még egy darabig.

süti beállítások módosítása