Másnaposok (The Hangover)

Már az előzetesből is kiderült, hogy a film joggal pályázik majd a nyár vígjátéka címre. Az előzetes nem akarja becsapni az ösztöneinket, mert nincs rá szüksége. Pont olyan szórakoztató, vagy inkább még szórakoztatóbb, mint amit ígérnek.

Doug most házasodik, de előtte még a haverokkal egy hatalmas legénybúcsúra készülnek Vegasban. Másnap reggel iszonyatos másnaposan ébrednek és egy ember mínuszban vannak. Megindul a keresés, mert mégsem mehetnek vissza az esküvőre vőlegény nélkül. Ahogy lassan a helyükre kerülnek a részletek, egy nagyon durva éjszaka körvonalazódik.

Talán kezdjük a nyilvánvalóval. A Másnaposok vicces. Nem is, mert ez még nagyon gyenge kifejezés, mert van ahol sírva röhögős, de mindenhol széles mosoly húzódik az arcunkon. Szinte az első pillanattól az utolsóig. Még a stáblista alatt is megoldották, hogy felfele görbüljön a szánk.

Ezen felül pedig mindig tud meglepetést okozni a film. Amikor már azt hinnénk, hogy ennél durvább éjszakájuk nem nagyon lehetett, akkor kiderül egy új részlet és tessék. Megint rátettek egy lapáttal. Még őrültebb és még viccesebb dolgok kerülnek elő, ahogy haladunk előre Doug keresésében. Mindig egy új szintre emelik az őrületet. Kezdve az ébredéstől, egészen a pofon egyszerű befejezésig.

Minden nagyszerűsége ellenére a hangulat az, ami igazán kiemeli ezt a filmet a tömegből. A játékidő 100 perce alatt szinte észrevétlenül bújik meg a háttérben. Én is csak akkor éreztem igazán, hogy mennyire üt, mikor kijöttünk a teremből. Teljesen átéreztem a másnapos életérzést, nyakon öntve egy kevés pánikkal a haver elvesztése miatt. A hangulatot tökéletesen építették fel és ragasztották észrevétlenül a nézőre. Mestermunka.

Az összehatást a zene csak jobban erősítette. Jó pillanatban szólaltak meg jó dalok, és amikor tökéletesen illesztették a szöveget a képsorokhoz… Elmondhatatlan fun érzés volt. Hogy csak egyet említsek: Tyson felbukkanása.

Összességében nem csalás és nem ámítás, ez bizony a nyár vígjátéka. Bármikor fogyasztható, akár többször is. Néhány apró hibája ellenére majdnem tökéletes szórakozást nyújt, és erre vágytunk már nagyon hosszú ideje. Részemről mehet a maximális pontszám.

süti beállítások módosítása