Jégkorszak 3. - A dínók hajnala (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs)

"Szem és rekeszizom nem marad szárazon" (dmi)

A nyár az özönvízszerű esőzéseken és tikkasztó hőségen kívűl tartogat más meglepetéseket is. Itt van mindjárt a július elején moziba került Jégkorszak 3. A sokak álltal kedvelt, és rég nem látott mese hősök, újfent uralják a vásznat és kalandokért sem kell a szomszédba menniük.

A második rész óta komoly változások történtek a "csorda" életében. Manny (hang: Ray Romano) és Ellie (hang: Queen Latifah) családi örömök elé néz, és ez bizony megosztja a társoságot. Diego (hang: Denis Leary), nem az a fajta kardfogú tigris aki a nyugodt, izgalommentes élet híve, ezért új kalandok reményében elhagyja társait. Sid (hang: John Leguziamo) a kétbalkezes, de szeretetre méltó lajhár nem esik kétségbe. a "segíts magadon aztán majd lesz valami" elvét követve saját család alapításán fáradozik. De a dolgok nem mennek teljesen simán, Sid, bár jó szándéktól vezérelve, "örökbe fogad" három dinó bébi tojást, amiből természetesen nagy kalamajka kerekedik. Lajhár barátunk egy föld alatti elveszett világban találja magát, és mivel a dinó mama nem veszi jó néven az önkéntes babysitterkedést, lassú mozgású és még lassabb felfogású hősünk nyakig ül a "szószban". Még szerencse, hogy a barátok ezúttal is a segítségére sietnek.

A történet a maga nemében abszolút nem bonyolult, ez egy mesénél teljes mértékben érthető. Pörgős, mozgalmas az esemény menet, így egy percig sem unatkozik a néző. A grafikán és a színkezelésen látszik, hogy profi csapat áll a háttérben, nem bíztak semmit a véletlenre. Ami már kétszer bevált, azon felesleges változtatni. Az egysíkúság elkerülése végett, az ismert szereplők mellé kapunk egy új, szintén nagyon szimpatikus karaktert. Ő Buck (hang: Simon Peqq), a föld alatti dinó világ bátor harcosa. Az eseményeket mintegy megszakító, de már a jégkorszak poén-világához tartozó Motkány újból színre lép. Az ő élete is változásokkal teli, már nem csak az örökös harcot követhetjük végig, amit a makkal "lerendez". Belép a képbe a cherchez la femme (keresd a nőt) életérzés is.

Érezhető a mese nagy népszerűsége, hiszen világhírű színészek kölcsönzik hangjukat a karaktereknek. Hazai viszonylatban, szinkron terén sem marad el ez a fajta minőség. Geszti Péter, Szabó Sípos Barnabás, Berzsenyi Zoltán és Bognár Gyöngyvér hangján szólalnak meg a szereplők a "magyar változatban". Véleményem szerint, teljesen fölösleges ragozni a történetet, egy jól elkészített, vicces, szórakoztató animációs filmmel állunk szemben. Bátran merem ajánlani, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

süti beállítások módosítása